Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Liityntä perusvesikaivoon

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 15.2.2007 klo:9:21
Miten oikeaoppisesti kytketään salaojat ja sadevesiputket perusvesikaivoon? Itse olen aiemmin vienyt salaojat padotusventtiilin kautta kaivoon ja porannut kaivon kylkeen erillisen sisäänviennin sadevesille. Nyt kuitenkin nykyisen kohteemme kvv on sitä mieltä että molemmat liitetään samaan umpiputkeen Y-muhvilla juuri ennen kaivoa ja viedään samasta padotusventtiilisestä läpiviennistä perusvesikaivoon. Kaivo on liitetty suoraan kunnan hule/sadevesiviemäröintiin. Kumpi on "oikeampi" tapa ja onko asiasta jotain määräyksiä?

Tonppa Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 8 kplVirallinen vastaus
Salaojan padotusventtiilin tarkoituksena on estää sadevesien tulviminen salaojiin. Tästä syystä sadevesiä ei saa kytkeä salaojaan ennen kaivoa. Jos on pelko, että kunnan sadevesiverkosto tulvii, sadevesiputkeen asennetaan erillinen padotusventtiili kaivossa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Liityntä perusvesikaivoon":