Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Legionellabakteeri ja kierukkavaraajat

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 15.12.2010 klo:15:19
Olen tässä tutkiskellut legionella bakteerin muodostumista käyttöveteen ja sille otollisia lämpötiloja. Mutta ei niistä sen enempää.

Pudotin CTC EcoEl:n varaajastani lähtevän käyttöveden lämpötilan 56 asteesta 53 asteeseen ja ajattelin katso mikä vaikutus tuolla on sähkönkulutukseen. Pudotin samalla alemman kierukan lämpötilaa (esilämmitystä) 50 asteesta 45 asteeseen. Ja tämä kaikki valmistajan suosittelemana.

Mutta mitenkähä tuo lie, pitääkö paikkansa että kierukkavaraajissa tuon legionella bakteerin muodostuminen on epätodennäköisempää kuin säiliövaraajissa? Niissähän vettä ei suoranaisesti varastoida. Ja kuparihan tunnetusti heikentää entisestään bakteerien muodostumista.

AndyK
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Lämpimän käyttöveden lämpötilan pitää olla vähintään 55 astetta. Tekemäsi säädöt eivät tätä täytä. Lämpötilamääräys on annettu juuri kertomastasi syystä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Legionellabakteeri ja kierukkavaraajat":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: