Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lämpimän käyttöveden kierto - kannattaako asentaa putkiremontin yhteydessä?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 27.7.2012 klo:10:17
Hei,

Meille on tulossa Uponorin putkiremontti jossa koko talon käyttövesiputkisto uusitaan (Uponorin komposiittiputki). Olemme ajatelleet asennuttaa myös lämpimän käyttöveden kierron, koska keittiö ja yksi wc ovat aika kaukana teknisestä tilasta, suihkut ovat kuitenkin lähellä ja sinne lämmin vesi tulee nopeasti. talo on 40v vanha ja putket kulkevat nyt lattiavalussa, ja nytkin kestää aika kauan ennenkuin keittiöön tulee lämmintä vettä. Putkirempan yhteydessä matka vain pitenee koska asennukset ovat pinta-asennuksia sieniä pitkin.

Ainoa mikä kierrossa mietityttää on sähkönkulutus ja sen mukana tulevat kustannukset. Urakoitsijan tarjoama pumppu on Grundfos up 20-15.

Meillä on käytössä maalämpöjärjestelmä (Danfoss DHP-H8, jossa on integroitu varaaja) ja vesikiertoiset patterit ja osittain vesikiertoinen lattialämmitys. Voiko lämpimän käyttöveden kiertojärjestelmää nostaa kovasti sähkönkulutusta? Miten se pelaa tuon Danfossin kanssa? Kannattaako koko lämpimän veden kierto eristää solukumi-eristeellä?Repanen
Kysymyksiä: 44 kplVirallinen vastaus
Koska matka etäisimpään vesipisteeseen on pitkä, kierto kannattaa rakentaa. Kaik...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / lämpimän käyttöveden kierto - kannattaako asentaa putkiremontin yhteydessä?":