Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lämminvesivajaara

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 2.4.2003 klo:12:50
Minulle asennettiin juuri uusi 100 l:n lämminvesivaraaja saunan pukuhuoneeseen (kuivan tilan varaaja). Merkkiä en varmuudella muista, mutta olisikohan ollut Jäspi. Tiedän, että varaajan kuuluu välillä vähän "tiputella" ylimääräistä vettä pois sieltä alta, (pystymalli), mutta kuinka paljon on normaalia? Kerään vedet pesuvatiin, kun asentaja ei laittanut mitään putkea siihen. Tuntuu, että sitä tulee "paljon".Virallinen vastaus
Tämä on juuri se syy, miksi vesivaraajatila tulee varustaa lattiakaivolla ja ylivuotoputki johdetaan siihen. Varaajaan menee aina kylmää vettä tilalle, kun lämmintä päästetään pois. Lämmetessään vesi laajenee, varaajan sisällä paine nousee ja varaajassa oleva varoventtiili päästää ylimääräisen paineen pois. Siksi sieltä tulee vettä vois. Tuollainen muutama desi päivässä on normaalia. Kannattaa pyytää putkimies asentamaan putken viemäriin, niin ei tarvitse tyhjennellä astiaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Lämminvesivajaara":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: