Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kurasyöpön/-pisteen poistaminen/muuttaminen lattiakaivoksi

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 18.2.2019 klo:21:20
Kodinhoitohuoneen oven edustalla oleva kurasyöppö on osoittautunut meille toimimattomaksi, joten haluaisimme sen tilale pelkän lattiakaivon. Miten tämä tulisi toteuttaa, kun lattiaan on valettu kurasyöppö, itse viemäröintihän lähtee kurasyöpön pohjalta ? Pitääkö kurasyöppö poistaa, vai onnistuisiko sen täyttäminen ja lattiakaivon asentaminen sekä laatoittaminen?Virallinen vastaus
Jos allas poistetaan, niin vaikeuksia tulee vesieristeen liittämisen kanssa. Se ei onnistu, koska ei enää ole kysymys vähäisestä muutoksesta.

Altaan voisi muuten täyttää, mutta altaan alla on hajulukollinen lattiakaivo, mihin vesi johtuu altaasta.  Jos allas täytetään, niin hajulukon puhdistaminen ei onnitu enää. Myös altaan reunat jäävät ikävästi näkyviin laattajako ei sovi.
En osaa arvata, mikä teitä nyppii isossa ritilässä, mutta jos se poistetaan ja tilalle pannaan umpilevy, missä on pieni ritilä.  Toista hajulukollista lattiakaivoa ei tarvita.  Iso ritilä vaihtuu umpilevyksi ja pikkuritiläksi, vain laatoitus puuttuu.  Ehdotan tällaista ratkaisua.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kurasyöpön/-pisteen poistaminen/muuttaminen lattiakaivoksi":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi