Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuparioksidia?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 23.10.2003 klo:8:11
Terve, Rakensimme talon kesällä 2002 ja olemme ihmetelleet kylppärin lattialle laattojen saumoihin ja pyykinpesukoneen tiivisteihin kertyvää ruskeanpunaista ainesta. Lähteekö se kupariputkista ja miten sitä voisi vähentää - poistaa ongelman? Kupariputkea meillä on vain teknisessä tilassa, muuten on normaalit muoviputket veden kuljettamiseen.Virallinen vastaus
Jos rakennus on kunnallisessa vesijohdossa, kannattaa kysyä veden koostumus ja ilmoittaa asiasta vesilaitokselle. Tuo voisi olla raudan ja mangaanin sekoitusta. Tosin vastaajan pitäisi nähdä tuo aine. Voi olla, että ongelma poistuisi kunnollisella talojohdon huuhtelulla. Jos talossa on oma kaivo, kannattaa veden ominaisuudet tutkituttaa. Siinä voi olla rautaa tai jotain muuta mineraalia runsaasti. Kupariputkista tuo tuskin tulee, varsinkin jos veden pH on yli 7,5.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kuparioksidia?":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: