Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuntotutkimukset

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 5.3.2011 klo:9:11
Kuntotutkimuksen mukaan kriittisimmässä tilassa ovat taloyhtiömme viemärit. Viemärit on huuhdottu ja kuvattu kolme vuotta sitten ja silloin niille ilmoitettiin 2-4 vuotta jäljellä olevaa käyttöikää. Samassa tutkimuksessa käyttövesiputkille ilmoitettiin elinkaarta vielä kymmenen vuotta. Käyttövesipuolella on ollut pari vuotoa tällä vuosituhannella, viemäreissä ei yhtään.

Nyt kysyisinkin, että pystyykö kamerakuvauksella todela ilmoittamaan viemäreiden jäljellä olevan käyttöiän?

Missä vaiheessa ollaan viemäreiden päällystämisasiassa, kannattaako sellaista vaihtoehtoa harkita?

Kumpi yleensä kerrostaloissa pettää ensin käyttövesijärjestelmä vai viemäröinti?
Virallinen vastaus
Viemärien käyttöikää on vaikea arvioida kuvauksen perusteella. Kyse on ilmeisesti valurautaputkista. Kuvauksessa näkee, miten putket ovat syöpyneet. Metallin jäljellä oleva vahvuutta on hankala arvioida. Valurautaputki puhkeaa tavallisesti putken laesta. Sen aiheuttaa korroosio. Korroo...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kuntotutkimukset":
Jäsenen antama (5.3.2011 klo:12:31) kommentti

Kannattaa tilata nyt uusi viemäreiden kuntotutkimus/ kuvaus. Näin voi saada "lisäaikaa" viemäreille ja samoin vertailupohjaa sille, onko tuo edellinen tutkimus ollut pätevä.

Onko tilaaja saanut kuvamateriaalia nähtäväksi edellisestä tutkimuksesta?  Kuvia voi kyllä arvioida maallikkokin.

Jäsenen antama (5.3.2011 klo:13:48) kommentti

Arvio on aina arvio. Jos käyttöiäksi arvioidaan 2-4 vuotta niin putket voivat hyvällä tuurilla kestää tuplastikin pidempään mutta kannattaako sitä suurta vuotovahinkoa todella jäädä odottamaan? Vuoto ei välttämättä heti ilmoita itsestään vaan saattaa tehdä näkymättömässä paikassa suurtakin vahinkoa.Suunnittelun yhteydessä asiantuntijat voivat ottaa kantaa mikä korjaustapa on teidän taloyhtiöllenne kokonaistaloudellisin.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Outo haju

Sain tutkimusvastauksen oudon hajun osalta. Mutta ongelmana on se että talonyhtiön kuntotarkastaja ottii rakennenäytteet eri kohdista mikä homekoira m...