Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kumpi maksaa ?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 9.1.2004 klo:6:54
Myin toukokuussa -95 rakennetun omakotitalon, jonka itse ostin -99. Marraskuussa lämminvesivaraajan jakotukissa ilmeni vuoto, jonka korjauksen yhteydessä myös varaajaan tuli suuri vuoto ja ilmeni, että varaaja on syöpynyt korjauskelvottomaksi. Ennen myyntiä jakotukissa/varaajassa oli pieni vuoto (n.1,5 dl/vko), joka kuitenkin lakkasi. Kuntoarviossa asiasta oli mainittu. Nyt ostaja vaatii minua korvaamaan uuden varaajan, koska hänen mukaansa jakotukki oli huolimattomasti korjattu (korjautin sitä -00) ja asunnossa oli hänen mielestään piilevä vika, josta myyjä on vastuussa, koska kuntoarviossa mainitaan varaajien tyypillisen kestoiän olevan 25 vuotta. Hän myös väittää, että vuoto on ollut laattojen halkeilusta johtuen pitkäaikainen, kuntoarviossa tätä ei kuitenkaan havaittu. Olenko siis velvollinen osallistumaan varaajan hankintaan ja uudelleen laatoitukseen ?
Virallinen vastaus
On oletettavaa, että varaajan ikä on 15 - 25 vuotta. Tuo riippuu esim. veden kovuudesta ja alkaliteetista. Jakotukin korjaus on ilmeisesti näkynyt. Sen osalta ei ole kyse piiloviasta. Piilovian pit...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kumpi maksaa ?":