Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kerrostalon Jätevesi-, sadevesi- ja salaojalinjojen puutteet 10 v tarakstuksessa

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 10.9.2019 klo:13:30
Teetimme taloyhtiössä Jätevesi-, sadevesi- ja salaojalinjojen kuvayksen. Kuvayskohteita oli 42 putkilinjaa.

WinCan rapoirtin mukaan havainotja oli seuraavasti:40 % ei havaintoja eli seuraava kuvaus 10 vuoden kuluttua

24 % suositellaan uudelleen kuvausta 2-vuoden kuluttua

26 % suositellaan uudelleen kuvausta 5-vuoden kuluttua

7 % vaatii korjausta lähitulevaisuudessa

2 % vaatii korjausta pikaisesti7 linjasta tehtiin reklamaatio ja rakennuttaja suostui kojraamaan 4. 

Jos esim. 2 vuoden kuluttua tehtävässä uudelleenkuvauksessa joku painuma onkin alkanut padottamaan, korjaus sitten menee yhtiön piikkiin.

Kysymyksessä on 3 kerrostaloa.

Lisäksi salaojein tarkastuskaivoja oli jäänyt maan alle piiloon 2 kpl ja yksi sadevesitarkastuskaivo.

Piiloon yli metrin syvyyteen oli jäänyt myös 2 perusvesikaivoa.Mikä on arvionne yhtiömme  Jätevesi-, sadevesi- ja salaojalinjojen rakennusvaiheen laadusta? Onko tämä havaintojakauma yleinen vai poikkeava, että vain 40 % linjoista on täysyin kunnossa ja 60 % niistä on tiheämmän seurannan alla?

 

Kysyjä
Kysymyksiä: 5 kpl
Jäsenen antama (11.9.2019 klo:4:06) kommentti

Kiitos vastauksesta, se oli mielenkiintoinen. Onhan se hyvä tietää, että 10 vuotta sitten ei kuvattu, mutta en näe sillä mitään yhtäläisyyttä tai seurausta nyt tehdyn kuvauksen tulokseen. Ajattelin, että kuvausten tulos voisi ilmaista myös rakennusaikaista työn laatua, siksi kysyin. Olen ymmärtänyt, että kuvauksella pyritään ennakoimaan vahinkoja eli voidaan korjata ennen kuin vahinko tapahtuu. Tässä tapauksessa pyritään havaitsemaan maan alla olevat rakennusvirheet, jotka kenties aiheuttavat ennenaikaisia ongelmia.  Kenties virheet ovat juurikin noissa 2-vuoden kuluttua uusintakuvattavissa. En usko, että tässä tapauksessa pitäisi korjauksista kiitollinen olla kun putki on rikki, putkessa on kiviä tai muuta, joka padottaa.
Virallinen vastaus
Työ on onnistunut normaalisti. Kymmenen vuotta sitten ei kuvattu viemäreitä yleisesti lopputarkastuksen yhteydessä, koska kalusto hankalaa käyttä&aum...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kerrostalon Jätevesi-, sadevesi- ja salaojalinjojen puutteet 10 v tarakstuksessa":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: