Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Keittiön tiskialtaan

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 23.10.2003 klo:9:36
Ostin Talon vm.-76 jonkin aikaa sitten. Keittiön tiskialtaan veto on aika "laiskahko" ja silloin tällöin "pulputtaa". Pitäisikö huolestua? astianpesukone kuitenkin purkaa veden viemäriin, ei tunge altaaseen. Hajulukot olen käyttänyt auki ja olivat puhtaat. Saunan lattiakaivo vetää hyvin ja wc:n toiminta moitteeton. Viemärin tuuletus on päätetty WC tilaan alipaineventtiilillä. Haju ongelmia ei ole. Voiko ko. ilmiö johtua siitä, että silmämääräisesti venttiilin "huippu" on hieman alempana kuin tiskiallas. Olen päätellyt/uskonut ilmiön johtuvan siitä. Hieman hankala nostaa venttiiliä ylöspäin; putkistot vedetty ylitse, muuten olisin jo kokeillut.Virallinen vastaus
Kannattaisi kokeilla niin, kun pesukone tyhjentää vettä, päästäisi saman aikaan runsaasti vettä lavuaariin. Jos vesi ei kulje ollenkaan, tukos on jossain pidemmällä. Kannattaa pistää putkien aukaisuainetta vielä viemäriin ja odotella. Olisiko mahdollista, että ennen hajulukkoa olisi putkeen jäänyt jotain? Jos noilla keinoilla onnistu, kannattaa viemäriä vähän purkaa, ja katsoa, löytyykö syytä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Keittiön tiskialtaan ":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys