Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

keittiön siirtäminen kerrostalohuoneistossa

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 21.10.2010 klo:11:12
Hei!

Asumme 1957 rakennetussa kerrostalossa ja "kärsin" pienestä keittiöstä. Kysyisinkin neuvoa kannattaako minun edes jatkaa suunnittelemaani keittiöhaaveilua . Onnistuuko keittiön siirtäminen huoneesta toiseen? Huoneessa johon haluaisin keittiön siirtää, on viemäri seinän takana, mutta viemäri on naapurin puolella. Eli heidän wc on meidän "tulevan" keittiön seinän takana. Onnistuisiko tälläinen naapurihuoneiston viemäriin "liittyminen"? Vai kuinka keittiön siirtäminen onnistuu, vai onnistuuko sellainen lainkaan?Virallinen vastaus
Ensimmäiseksi muutos pitää käsitellä taloyhtiön hallituksessa. Taloyhtiöllä on putkipiirustukset. Niiden perusteella voi määrittää muutoksen onnistumisen. Kun taloyhtiö on asian ratkaissut, taloyhtiö hakee toimenpideluvan. Se edellyttää suunnitelmat. Vasta sen jälkeen pääset toteutusvaiheeseen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / keittiön siirtäminen kerrostalohuoneistossa":