Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Jätevesilinja

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 14.4.2011 klo:22:36
Kiinteistössäni on pitkä kiinteistölinja ennen kunnan viemäriverkkoa. Vankka epäilykseni on että linja nousee loppuosaltaan. Mitenkä tämä teidän mielestä oirehtisi kiinteistössäni? Toiseksi kysyisin: On olemassa viemärikuvaukseen tarkoitettuja laitteita, minkälainen on se kuvauspää, kuinka tiukasta mutkasta se selviää, onko se metallia vai jotain joustavaa materiaalia. Kuinka pitkä fyysisesti?Virallinen vastaus
Jos putki ei nouse sijaansa ylös, asialla ei ole vaikutusta. Jos putki on täynnä vettä, viemärin talon puoleinen t...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Jätevesilinja":
Jäsenen antama (8.10.2011 klo:11:56) kommentti

Vastaukseen olisin kaivannut mainintaa kiintoaineen kertymisestä notkopaikkaan ja mainintaa siitä että kun linjastossa on ylimääräinen "vesilukko" niin viemärin virtaamanopeus vähenee. Lopuksi kysyisin maalaisena, että voidaanko minut velvoittaa maksamaan kaupungin (yleisen tien alla) alueella olevan tonttiviemärin korjaamisen?

Jäsenen antama (8.10.2011 klo:15:14) kommentti

Kyllä on mahdollista että joudut kustantamaan korjauksen myös kaupungin puolella. Se riippuu paikallisesta käytännöstä eli missä on vastuurajat. Tutki sopimuspaperit, sieltä asia varmaan selviää tai ota yhteyttä vesilaitokseen.

Jäsenen antama (8.10.2011 klo:16:33) kommentti

Juuri noin, paikkakuntakohtainen asia. Liittymäsopimuksista pitäisi selvitä, mihin asti on kunnallista verkkoa ja mikä on liittyjän vastuulla. Tämä ei välttämättä noudata kiinteistön rajoja.Papereista tai viimeistään vesilaitokselta asia selviää. Vesilaitokselta on parempi sitten löytää puheille joku, joka oikeasti asian tuntee. Ettei saa "varman päälle"- vastauksia.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: