Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hulevesien poisto imeytyskentän kautta

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 28.7.2009 klo:14:06

Moi,

Kaipaisin pikaista arviota seuraavaan asiaan:

Asumme v.2002 rakennetussa ok-talossa. Talon hulevedet (sade, salaoja, pihakaivon sadevesi) on johdettu asianmukaisesti kokoojakaivoon, putkissa padotusventtiilit. Kaivosta vesi jatkaa matkaa pihaan tehtyyn imeytyskenttään joka toimii hyvin pienien vesimäärien kanssa. Vähänkin rajummin jos satelee, imeytyskenttä ei enää vedä vaan olemme joutuneet laittamaan uppopumpun kaivoon pumppaamaan ylimääräiset vedet tontin rajalle.

Nyt kaupunki tekee hulevesijärjestelmän johon kiinteistömmekin liittyy. Ajatuksenani olisi liittää verkostomme kaupungin viemäröintiin toisessa imeytysputkessa sijaitsevan ylivuotoputken kautta kaupungin kaivoon. Tuossa ilmausputkessa on siis jo valmiiksi ylivuotoputki joka johtaa tällä hetkellä maan sisään eli ei mihinkään. Jos vettä tulee ylen määrin, nousee veden pinta sitä mukaa ilmausputkessakin kun kenttä ei vedä.

Kaupungin kaivon saisi tuohon kohtaan asennettua joten liekö haittaa jos vesi menee jatkossakin imeytyskentän kautta ja tarvittaessa tuon ylivuotoputken kautta kaupungin viemäriin? ratkaisu olisi ylivoimaisesti halvin ja helpoin kun entistä sinänsä hyväkuntoista putkistoa ei tarvitsisi lähteä kaivamaan ylös?

Vastauksesta etukäteen kiittäen!


MH73 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Jos kaupunki hyväksyy liitännän, sen voi tehdä. Ongelman tuottaa se, ett...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Hulevesien poisto imeytyskentän kautta":