Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Bideehanasta

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 13.7.2018 klo:15:02
Hei!

Meillä on ongelmana se, että bideetä käytettäessä vettä valuu enempi hanasta altaaseen kuin tulee bideestä. Hana on uusi ja bidee erittäin vähän käytetty. Hana on PESUALLASHANA CELLO CLASSIC CG12 BIDE. Oraksen hana teki samaa, vaikka vaihdettiin bideetäkin. Bideen merkkiä en muista.
Jäsenen antama (27.8.2018 klo:21:02) kommentti

Oraksen hanan säätöosassa kuuluu pidee-, kuraharja tms. hanoissa olla ejektori. Sen puuttuminen aihetuttaa kuvavutn ongelman. Pitkää letkua käytettäessä sen aiheuttama painehäviö kasvaa ja pidesuihkun vesimäärä pienenee sekä vastaavasti juoksuputken virtaama kasvaa.
Virallinen vastaus
Epäilen, että hanan asennuksessa on tapahtunut joku virhe,  Voi olla myös vika laitteessa,

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Bideehanasta":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 14.7.2018 klo:1:44
En oikein ymmärrä miten hanan voi asentaa väärin. Paikat kylmälle ja lämpimälle vedelle sekä oma paikka bideelle. Asennuksen tehnyt ammattitaitoinen putkiasentaja (LVI). Onko hanan alla/sisällä jokin säätömahdollisuus, joka vaikuttaa vedenvirtaukseen bideelle? Vanha hana vaihdettiin harvemmin käytössä olevaan yläkerran altaaseen, eikä se enää vuoda ohi ollenkaan. Siihen tosin tuli uusi bidee johtoineen, tästä uudesta hanasta. Vanhassa hanassa kiinteät vesiputket, uudessa taipuisat, voiko sillä olla vaikutusta asiaan? Tuo Cellon hana on käsittääkseni Hansgrohen Keskolle valmistama merkki.
Kuvassa 1 on käytössä oleva hana ja kuvassa 2 siihen liitetty bidee 2metrin letkulla. Alkuperäinen letku on liian lyhyt.
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Asennusvirheellä tarkoitan, että vettä tulee liian pienellä paineella,ekä se jaksa sulkea hanaa.  Jos teillä on ollut ammattimies asentamassa, niin hän on varmasti katsonut, että tulevat putket ovat riittävän suuret, jotta vettä ja painetta riittää.  Hanasssa itsessään voi ola valuvika ja hanan läpäisykyky on liian pieni.  Tästä vastaa laitteen myyjä.  Ehdotan, että ammattimies takaisin työmaalle selvittämään juttua.
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: