Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Alhainen vedenpaine

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 27.2.2011 klo:11:22
Mistähän voisi johtua käyttöveden alhainen vedenpaine. talo on kolmessa kerroksessa ja rakennettu -84, johon muutettu n.3kk sitten. Vesitorni on 400 m päässä, eikä naapurilla ole samaa ongelmaa. Voisiko kupariputket olla niin kalkkeutuneet tai muuten tukossa, ettei vesi kulje?Virallinen vastaus
Taloventtiili on osittain kiinni. Vesimittarin molemmilla puolilla on venttiili. Niiden auki oleminen kannattaa tarkastaa. Jos putkisto on tukossa, johonkin hanaan tulee paine normaalina. Siitä hanasta pitää päästää vettä täysillä. Jos talojohto on tukossa, vesilaitos tulee huuhtelemaan putken.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Alhainen vedenpaine":
Jäsenen antama (27.2.2011 klo:18:48) kommentti

Onhan vesijohdon pääsulku varmasti kunnolla täysin auki? Joskus sulkuventtiilin venttiilikara voi jumittua kiinni- asentoon vaikka venttiili vaikuttaisikin toimivan normaalisti.

Jäsenen antama (27.2.2011 klo:19:47) kommentti

Kysyjä asuu 3-kerroksisessa omakotitalossa.

Jäsenen antama (27.2.2011 klo:19:58) kommentti

Laske keittiöstä täysiä vettä ja käy avaamassa lisäksi vesssan hana täysille, hidastuuko keittiön virtaus selvästi?

Jäsenen antama (27.2.2011 klo:20:07) kommentti

Onkohan jollakin joku henkilökohtainen ajojahti Halpakorjaus- nimimerkkiä kohtaan? Ennenkuin vastataan edes kysyjän esittämään kysymykseen hyökätään suden lailla toisen vastaajan kommentin kimppuun. Tässä tapauksessa ainakin halpakorjaus antoi erittäin pätevän vinkin.

Jäsenen antama (27.2.2011 klo:21:05) kommentti

Nyt on viesti poistettu ei ollut oikea tietoa tuli luku virhe!

(oletin kerrostalo 3-kerros)

Jäsenen antama (28.2.2011 klo:2:57) kommentti

>Ettei vesi kulje<   Onhan teillä juokseva vesi?  
Mistä päättelet että vedenpaine on alhainen?  
Onko asunnon kaikissa vesipisteissä vedenvirtaus heikko? 
Onko sekoittajan poresuutin (josta vesi tulee ulos) tukossa? Puhdista poresuutin! On kierteillä kiinni juoksuputkessa.    

Jäsenen antama (5.3.2011 klo:17:56) kommentti

Ongelma voi olla juuri tuo lähellä oleva vesitorni. Yleensä mitä lähempänä, sitä heikompi paine. Onko naapurilla mahdollisesti joku kiihdytyspumppu vesijohdossa?

Jäsenen antama (5.3.2011 klo:18:28) kommentti

Ei kuulu kysyjän asiaan, mutta kysytään lontoolaiselta putkarilta: Onko se ajojahtia, jos oikaisee neuvonantajan, anteeksi "neuvonantajan" suoranaisen virheen/-t ja/tai päättömät ajatukse ts. ampuu harakat/varikset alas (anteeksi luonnonsuojelu). 

Kullakin tietenkin saa olla mielipiteitä, mutta on suotavaa, että ne mielipiteet ovat ainakin oikeansuuntaisia, jotta ne hyödyttävät kysyjää eikä missään tapauksessa aiheuta lisäongelmia. Halvalla ei hyvää saa! Halpa ja hyvä ovat aina vastakkaisia ja useimmin kaukana toisistaan. Kokonaisuutena aina kannattaa pyrkiä kokonaisedullisuuteen, sillä joskus ja toisaalta melko usein luxus ei myöskään ole kokonaisuutena ottaen kokonaisedullista varsinkin muistaen, että "moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä".

Jäsenen antama (5.3.2011 klo:19:19) kommentti

Diiba daaba!


Jäsenen antama (5.3.2011 klo:19:33) kommentti

Enpä hoksannutkaan, sillä ei se sittenkään ollut lontoolainen vai mistä lie Lontoon alusmaasta - Vinku-Intiasta, joten maalaisena vain tahkoa kiertäneenä en ymmärrä, ei ole toivoakaan ymmärtää. Hyvä niin sittenkin!

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:9:25) kommentti

Viimeinen sana...

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:9:31) kommentti

"Nyt on viesti poistettu ei ollut oikea tietoa tuli luku virhe!
(oletin kerrostalo 3-kerros)"

Tässähän oli niin että moittija tunnusti tällä kertaa virheensä ja myönsi Halpakorjaajan (kuten aina) olevan oikeilla jäljillä.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:20) kommentti

"Tässähän oli niin että moittija tunnusti tällä kertaa virheensä ja myönsi Halpakorjaajan (kuten aina) olevan oikeilla jäljillä."

Enpä tuollaista väittämää löydä kenenkään kohdalla. (myönsi...)

Mistäköhän moinen korkealentoisuus, kuten aina ?
Lähentelee jo täydellisyyttä.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:24) kommentti

J3481561230:

" Nyt on viesti poistettu ei ollut oikea tietoa tuli luku virhe!
(oletin kerrostalo 3-kerros)"

Perustelulta, jolla lyttäsi vastaukseni, putosi pohja pois. Ei ollut siis kuten oletti 3-kerroksinen kerrostalo vaan omakotitalo, jossa on 3 kerrosta. Tämän vuoksi hän sitten lyttäsi oman täysyn oikean arvioini tilanteesta ja mahdollisesta syystä ongelmaan.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:34) kommentti

Nyt ei ole vielä selvinnyt, onko paine pieni vai virtaus heikkoa. Jos painetta löytyy mutta virtaus on heikko, tarkoittaa se sitä, että putket on tukossa. Jos painetta ei löydy tarpeeksi, on vika kauempana.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:43) kommentti

"Joskus sulkuventtiilin venttiilikara voi jumittua kiinni- asentoon vaikka venttiili vaikuttaisikin toimivan normaalisti."

"Perustelulta, jolla lyttäsi vastaukseni, putosi pohja pois."

Ei pudonnut! Vain halpakorjauksella juuttuneet vialliset venttiilit ja karat toimivat normaalisti.

” Ongelma voi olla juuri tuo lähellä oleva vesitorni. Yleensä mitä lähempänä, sitä heikompi paine.”

Ai! Voi! Voi! Mitenkähän se tuo toimii? Olisi mielenkiintoista saada tuosta todistelu. Jään nodottamaan mielenkiinnolla. Tuo kuulunee ”urbaani legenda”-fysiikkaan, jota ei kannata muitten ennen todistelua uskoa. Kannattaa testauttaa 24-palstalla, jonne se paremmin kuuluu.

"Jos painetta löytyy mutta virtaus on heikko, tarkoittaa se sitä, että putket on tukossa."

Miten tuokin on taas selitettävissä? Onkohan tuokin sitä uutta fysiikkaa, joka jäi mahdollisesti stokeseilta ja muilta arhimedeilta huomiotta.

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:11:48) kommentti

"Perustelulta, jolla lyttäsi vastaukseni, putosi pohja pois."Eipä ole tuo perustelu luettavissa !

Miksi siis tuo itsensä ylistäminen, kuten aina ?


Jäsenen antama (6.3.2011 klo:17:41) kommentti

Montalle lisäselvennys. Tarkoitin, että jos painetta löytyy silloin kun hanat on kiinni. Paineen näkee esim. painemittarilla. Ei ole uutta fysiikkaa.

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:10:58) kommentti

Taisipa kysyjä kyllästyä heti vastaajien keskinäiseen nokitteluun, kun ei lisätietoja kuulu. Tai ehkäpä heti ensimmäinen neuvo tepsi.

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:13:21) kommentti

 

Suositan peilinkatsomista ainakin parranajon yhteydessä, jos itse ajaa partansa vai kasvaako vielä ollenkaan, mutta jos ei aja ollenkaan, niin…..:

Katsopa sitten kysymystä ja myös annettuja vastauksia:

Ensin kysymys:

Mistähän voisi johtua käyttöveden alhainen vedenpaine. Talo on kolmessa kerroksessa ja rakennettu -84, johon muutettu n.3kk sitten. Vesitorni on 400 m päässä, eikä naapurilla ole samaa ongelmaa. Voisiko kupariputket olla niin kalkkeutuneet tai muuten tukossa, ettei vesi kulje?”

ja sitten hieman kommenttia annettujen vastausten analysoimiseksi eli tyhmiä kysymyksiä. En viitsi kopioida niitä annettuja vastauksia:

1) kuinkahan kaukana se naapuri sitten on siitä vesitornista ja monennessako kerroksessa kysyjä ja/tai naapuri asustavat?

2) jos painetta on, niin miksi vesi ei suihkuta suunnilleen samalla paineella siitä ”putkesta”, kun kysyjä ei anna tärkeitä reuna-/lähtötietoja millaisesta hanasta on kysymys ja miten se alhainen paine on todettu juuri hänen käyttämissään putkissa?

3) miten ihmeessä se taloventtiili on mennyt ja peräti jumittunut kiinni-asentoon hänen aikanaan (vai onko ollut alusta saakka), kun ILMEISESTI naapurilla ei ole mennyt tai vähintään se kara jumittunut kiinni?

4)miksi yleensä näille palstoille kysymyksen tekijä häipyy kuin kusi saharaan antamatta mitään kysymyksen ratkaisemiseen vaikuttavia tietoja? Kenen etu?  

5)  miksi muitten arvostelijat eivät katso ensin peiliin ennen kuin lähtevät arvostelemaan niitä, jotka yrittävät auttaa kysyjää - toiset  hyvinkin väärillä tiedoilla, toiset oikeilla ainakin suuntaa antavilla tiedoilla?                                                                                     

6)Miksi (jatkuvastikin) täysin väärillä tiedoilla olevien ”neuvoja” ei saa oikeista? Sellainenko on ajojahtia?


Jäsenen antama (7.3.2011 klo:13:35) kommentti

Katsoin juuri peilliin ja näin siellä itseni.

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:14:47) kommentti

Senhän sieltä yleensä näkee, mutta....

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:15:25) kommentti

Jotenkin tästä montasta tulee mieleen eräs humanteri, joka kirjoitteli kauppalehden palstalla pankkikriisistä jne. Ethän vaan satu olemaan sama persoona?

Jäsenen antama (7.3.2011 klo:17:07) kommentti

"4)miksi yleensä näille palstoille kysymyksen tekijä häipyy kuin kusi saharaan antamatta mitään kysymyksen ratkaisemiseen vaikuttavia tietoja? Kenen etu?5) miksi muitten arvostelijat eivät katso ensin peiliin ennen kuin lähtevät arvostelemaan niitä, jotka yrittävät auttaa kysyjää - toiset hyvinkin väärillä tiedoilla, toiset oikeilla ainakin suuntaa antavilla tiedoilla?6)Miksi (jatkuvastikin) täysin väärillä tiedoilla olevien ”neuvoja” ei saa oikeista? Sellainenko on ajojahtia?"4, kun lukee ketjun läpi, en yhtään ihmettele, ettei kysyjää enää kiinnosta, luultavasti Suomi24:lla saa yhtä järkevän ketjun luettavakseen.5, Tätä täytyy ihmetellä, kun ottaa huomioon, kuka tämän kirjoitti ja lukee kyseisen henkilön ensimmäisen kommentin tähän(kin) ketjuun.6. Vääriä tietoja voi toki oikaista, mutta kannattaisi hieman perustella, koska osa oikaisuistasi on puutaheinää.Vaikkapa, Halpiksen ehdotus tarkistaa, onko pääsulku auki. Mikä tässä on vikana? Tai PM:n aiheellinen kysymys, jonka pointtia et selvästi ymmärtänyt ja innolla hyökkäsit kimppuun. Itse sen sijaan et ole antanut yhtäkään ehdostusta, tosin, ei liene syytäkään (en anna itsekään) koska kysyjää ei aihe näy kiinnostavan eikä lisätietoja heru.
Jäsenen antama (7.3.2011 klo:19:42) kommentti

Kyllä selityksiä ja omia ehdottomasti oikeita mielipiteitä taas kuullaan mutta ei mitään mikä auttaisi kysyjää.

Eiköhän tähänkin jotain vastata, jotta saataisiin taas viimeinen sana.

Kun ollaan aina ja kaikessa ehdottomasti oikeassa. Ja kaikki muut väärässä.

On se eläminen helppoa kun itseään rakastaa.

Jäsenen antama (9.3.2011 klo:11:22) kommentti

Tässäpä montalle sitä "urbaani legenda"-fysiikkaa minkä ymmärtämiseen ei tarvitse olla kovinkaan paljon kouluja käynyt. Vesitornit sijaitsevat YLEENSÄ mäen päällä. Mitä kauempana tornista rakennus on, on myös YLEENSÄ alempana, tornin vesipintaan nähden kuin lähellä oleva rakennus. Ja siitä naapurista. Esitin että onko naapurilla mahdollisesti kiihdytyspumppu vesijohdossa. Jos itse asut pohjanmaalla, niin ymmärrän hyvin ymmärtämättömyytesi... Siis maaston tasaisuudesta johtuen. Se siitä!

Jäsenen antama (9.3.2011 klo:14:25) kommentti

Joo ei se siperia tästä kaukana ole. Loistavia on perustelusi... Tuo sinun ensimmäinen lauseesi. Se on juuri noin. Olenkin sanonut koko ajan että YLEENSÄ!!! Noista sinun ns. putkistohäviöistä voin kyllä kertoa paljonkin, mutta älä luule että tuhlaan aikaa sinuu yhtään enempää. Minulla ei ole tarvetta kirjoittaa 4588:aa viestiä koskien siperiaa ja rautalankaa puhumattakaan niistä turhista kommenteista tietyille nimimerkeille! Tämä yksi riittää ja se on sinulle.

Jäsenen antama (10.3.2011 klo:9:42) kommentti

Tämä keskustelupalstan taso on aivan luokatonta, suoranaista jauhantaa eikä mitään vastauksia kysyjälle. Ja aina samat naamat!

Jäsenen antama (10.3.2011 klo:9:45) kommentti

Mitenkä olisi? Voisiko tällekin palstalle perustaa "asian vierestä"-ketjun. Sinne olisi kiva kirjoittaa nuo rehdin miehekkäät auringonpaisteisesta sielusta kumpuavat luonnehdinnat kanssakeskustelijoiden henkilöstä ja mikseipä ruumiinrakenteestakin. Kaikkea sellaista, mikä sydäntä kulloinkin painaa muttei mitenkään pyri vastaamaan esitettyihin kysymyksiin.

Jäsenen antama (10.3.2011 klo:18:43) kommentti

Se onkin täällä valitettavaa että kysyjä jää usein vierestä katsojaksi. Monesti joutuukin omia kommentteja perustelemaan muille kuin kysyjälle. Mutta näinhän sitä keskustelua syntyy, täytyisi vain ehdottomasti pysyä aiheessa. Pahoittelut omasta puolestani!

Jäsenen antama (10.3.2011 klo:22:02) kommentti

Kun antaa neuvoja, niin ne toivottavasti ovat sellaisia, että niissä ei ole kovin oikomista. Kyllä oikoja pääsääntöisesti ajattelee sitä kysyjää, jolle ei jäisi väärää käsitystä asiasta. Vaikka siinä pyydetään perusteluja, niin ei pidä luullakaan, että perustelut ovat sille perustelujen pyytäjälle, vaan pyytäjä haluaa perusteluja sen vuoksi, että varsinainen kysyjä ei ole asioista sillä tavalla perillä, että hän pystyisi niitä perusteluja kysymään.

Jos oikomista ei sallita, niin silloin olen täysin ymmärtänyt väärin neuvonnan. Aina toivon sitä, että minun neuvojani oikaistaan, jos niissä on oikomista tai jollakin on parempia neuvoja, jolloin minäkin opin lisää. täällä on hyvin paljon niitä neuvojia, jotka eivät anna mitään neuvoa kysyjälle, kun ei ole sitä tarvittavaa tietoa, vaan louskuttavat kuin rakkíkoirat sitä nimimerkkiä. 

Jäsenen antama (10.3.2011 klo:22:07) kommentti

Mr. Elmaco:

"6)Miksi (jatkuvastikin) täysin väärillä tiedoilla olevien ”neuvoja” ei saa oikeista? Sellainenko on ajojahtia?"En ole tehnyt yhtään virhettä. Tämä se tässä huvittavaa onkin!

Jäsenen antama (11.3.2011 klo:5:41) kommentti

"En ole tehnyt yhtään virhettä. Tämä se tässä huvittavaa onkin!"

Mitenkä täällä kirjoittaja voi virheitä tehdä??"Vääriä" neuvoja kyllä

voi kirjoittaa. Kunigas on palannut,kauan eläköön kuningas.

Jäsenen antama (11.3.2011 klo:8:37) kommentti

Kaiken mielnekiintoisen (?) keskustelun jälkeen kiinnostaa tietää onko vika löytynyt?Onko paine alhaalla koko talosssa vai vain tietyissä sekoittajissa?

Itse ainakin tarkistaisin ovatko

venttiilit todella auki,

poresuuttimet tukossa ja

mahdolliset sekoittajakohtaiset suluilla varustetut venttiilit täysin auko.
Jäsenen antama (11.3.2011 klo:8:40) kommentti

Ja jos vika on vain yhdessä sekoittajassa, esim. suihkussa, kannattaa (jos ei muu auta) laittaa sulut kiinni ja nykäistä sekoittaja irti. Näkeepi, ettei hanan tulopuolella ole sihti tukossa. En oo putkimies, joten en tiedä, onko näitä kaikissa sekoittajissa.

Jäsenen antama (11.3.2011 klo:9:55) kommentti

Monta:

"Kullakin tietenkin saa olla mielipiteitä, mutta on suotavaa, että ne mielipiteet ovat ainakin oikeansuuntaisia, jotta ne hyödyttävät kysyjää eikä missään tapauksessa aiheuta lisäongelmia."Minun vinkkini (ei ollut mikään mielipide) oli kyllä aivan oikeansuuntainen ja auttoi osaltaan ongelman ratkaisussa.

Jäsenen antama (11.3.2011 klo:10:35) kommentti

Onko ongelma jo ratkaistu, kuten annetaan/antaa ymmärtää?


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vedenpaineongelma

Hei, Talomme sijaitsee melkein yhtä korkealla kuin kunnan vesitorni, ja asuinalueemme ongelma on alhainen vedenpaine. Voimmeko vaikuttaa jotenkin vesiyhtiöön, jotta he l...

nurinkurista

olen laitamassa vesikiertoisen lattialämmityksen ja maalämpöpumpun. Nyt lähes kaikki lämpöpumppu ja lattialämmitys myyjät kehuskelevat, että maalämmölle eduksi on alhaine...

Vesiputkiston kolahtelu

Hyvät asiantuntijat,Asennutin vähän aikaa sitten uponorin käyttövesiputket pinta-asennuksena. Käytössä olen huomannut putkiston kolahtelua sulkiessani eräissä paikoin kyl...

Heikko vedenpaine suihkutiloissa

Vedenpaine on mittarin mukaan 4,5, joka pitäisi olla ihan sopiva. Vettä tuleekin ihan sopivalla paineella wc:n ja keittiön hanoista. Kylpyhuoneen suihkusta vettä tulee ku...

Porakaivon paine

Meillä on mökillä porakaivo ja nyt talven jälkeen siinä on ilmennyt sellainen vika että vedenpaine vaihtelee suuresti. Ennen talvea ei esintynyt mitään vaihteluita. Mist...

Lattian eristys

Asun v.95 täysin peruskorjatussa puutalossa jossa on vanhaa enää korkea kivijalka ja hirret.Tämä on vuokra-asunto ja pitäisi olla ns.viimeisenpäälle.Tosin tässä ei ole la...

Kustannusarvio perusteita

Miten voi olla mahdollista että kun kyselemme eri henkilöiltä rakennus projektin hintoja ne asettuvat noin 150 000 euron kohdalle talossamme, kun teidän ohjelma laski arv...

Vesikiertoinen lattialämmitys

Remontoin vahaa taloa ja olen uusimassa patterilämmitystä vesikiertoiseksi lattialämmitykseksi. Grossilattian rakenteessa on ponttilauta niskojen päällä. Voinko laittaa n...

Nibe Fighter 410P ja tuloilmanlämpötila

Taloomme asennettiin Fighter 410P poistoilmalämpöpumppu. Ilmastoinnin huoneeseen tuleva ilman lämpötila on liian alhainen. Vaihtelee 17-19 asteen välillä. Aiheuttaa vedon...

jäspi eco 17-lux lämimän veden säätö

Minulla on käytössäni vm-02 oleva jäspi-eco 17 lux lämmityskattila.Laitteen ohjeessa neuvotaan"polttimen ohjaus termostaatti asetetaan lämpöalueelle 75 C tai ylemmäs jol...

alhainen sisälämpötila

Hei,Sauna sijaitsee rakennuksen kulmassa, eli kahden ulkoseinän ympäröimänä. Kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneessa on lämmitysmuotona lattialämmitys, joka ulottuu saunahu...

Tornitalo

Minulla on kaksikerroksinen 77 rakennettu talo. Siinä on ylhäällä myöhemmin rakennettu torni, joka taitaa olla aika heikosti eristetty.Torni on n.8 neliön kokoinen. Torni...

Kiertoveden lämpötila

Mikä olisi sopiva kiertoveden lämpötila öljylämmitystalossa (220 m2)? Muutettuamme taloon (ollut tyhjillään puoli vuotta ja sisälämpötila oli 15 ¤C) se oli säädetty 30 ¤C...

sähkölämmitys

voisittekohan heittää jotain arviota kun olen ostamassa 72m2 kerrostalo kämppää jossa on suorasähkölämmitys.. nykyinen omistaja näytti kyllä vuoden lasku joilla vuosi kul...

kellarin lattia

rintamamiestalon pieni talouskellari .viemärin putket vedetty laatan alle aukaisemalla laatttaa  .nyt viemäriputket uusittu ja nostettu seinälle.  laatta lähtenyt pois va...

Miten parantaa ilmanvaihtoa rm-talossa?

Meillä on vanha rm-talo, joka on remontoitu lähes kokonaan katosta lattiaan ja seiniin sekä sadevesijärjestelmiin, myös pieni laajennus tehtiin yläkertaan. Remontin yhtey...

Kreosootti ja vesivahinko

Hei,Muutamissa tällä foorumilla olevissa kommenteissa sanotaan, että Kreosootti reagoisi veden kanssa. Onko näin? Olen tulkinnut TTL:n 1.6.2010 tekemästä PAH-tavoitetasoj...

V.1928 rakennetun kerrostalon kylpyhuoneen katon eristäminen ja tuulettaminen

Omistamassamme kerrostalohuoneistossa on meneillään putkiremontti johon liittyen kypyhuone uusitaan täysin. Asuntomme yläpuolella on kylmää ullakkotilaa. Kylpyhuone oli e...

Käyttöveden alhainen lämpötila

 Taloyhtiössämme huomattiin sattuman kautta, että käyttöveden paluu lämpötila on mittarin mukaan huomattavan alhainen noin +40 astetta. Tällöinhän on olemassa legionellab...

hormin poistaminen käytöstä

Tarkoitus yhdistää painovoimaiset saunan ja pesuhuoneen poistohormit korvaamalla ne vain toiseen hormiin asennettavalla tyristoriohjatulla huippuimurilla.Saunoessa tuloil...

Saunaremontti...

Vanhaan rintamamiestaloon olisi tarkoitus aloittaa saunaremontti, lähtökohta melko alhainen. Seinät ja lattia betonivalua. Mikä siis olisi kätevin ja mielellään huokea ta...

halkeamat harkkoseinässä

Rinnetalomme alakerta on muurattu eristeharkoista (kevytsoraharkko). Välipohjana on liittolaatta. Ylin harkkokerros on palkkiharkkoa. Harkot muurattiin viimekesän lopulla...

Keittiökaapiston pistävä haju

Kuinka pitkään mainittua liima-ainetta on mahdettu kaapistoissa käyttää, tosiaan 10 vuotta sitten ollut peruskorjaus, onko vielä 2009 ollut...

LED-lamppujen hajoaminen

Mikä saa led-lampun ajoittain välkkymään? Ostin Clas Ohlsonilta lampun, E27 9,5W 806lm 220-240V, olohuoneen kattovalaisimeen. Se alkaa välkkym&au...

Jääkylmä nurkka

Olemme muuttaneet juuri 97 vuonna rakennettuun taloon ja nyt pakkasilla huomasimme, että yhden huoneen (1.krs, osin maata vasten) nurkka on jääkylmä....