Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

väliseinän siirtäminen

Väliseinät ja portaat

Kysytty: 28.10.2003 klo:13:58
Hei! Tarkoituksena olisi siirtää vessan ja eteisen välistä seinää, johon on alun perin tehty naulakolle syvennys, joka siis vie tilaa vessan puolelta. Miten tiedän onko kyseessä kantava seinä? Seinä on lastulevyä, ilmeisesti alkuperäinen 70 luvulta. voinko uusiokäyttää seinän rakennemateriaaleja?Virallinen vastaus
Ei tuota tiedä ennen kuin on purkanut pinnat pois. Sitten näkee, kannattaako seinä välipohjan kannattajia vai onko seinä kannattajien suuntainen. Kun rakennesuunnittelija tai joku muu rakennusalan asiantuntija katsoo rakenteen, voi olla mahdollista siirtää kantavaakin seinää kuusikymmentä senttiä. Voit uusiokäyttää materiaalin, mutta voi olla, että joudut ensin tekemään uuden seinän rungon, ja vasta sitten purkamaan vanhan rungon pois.

Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / väliseinän siirtäminen":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa