Jäsenen Halpakorjaus antama (7.1.2010 klo:16:46) kommentti Pesuhuoneen seinä kannattaa aina tehdä kiviseinänä.
Jäsenen HTT antama (8.1.2010 klo:8:53) kommentti Näin on!!
Jäsenen HTT antama (8.1.2010 klo:13:06) kommentti "Täplittäjät",ajatelkaa loogisesti,mikäli mahdollista!
Jäsenen Mestari antama (8.1.2010 klo:13:15) kommentti Levyseinä on yhtähyvä kosteantilan seinänä.
Jäsenen säheltäjä antama (8.1.2010 klo:13:34) kommentti samaa mieltä, siksi kannattaakin tehdä kiviaineisena.
Jäsenen Mestari antama (8.1.2010 klo:13:45) kommentti Miksi kivirakenteisena. mitä etuja sillä on verrattuna levyrakenteiseen seinään.Kumpi on helpompi korjata jos käy esim. kosteusvahinko.
Jäsenen Leds antama (8.1.2010 klo:13:58) kommentti Jos työ tehdään oikein ja huolellisesti, niin eipä sen väliä onko seinä kivirakenteinen vai ei. Jos taas tekee miten sattuu, niin kannattaa rakenne pitää mahdollisimman helposti korjattavana.
Jäsenen BobCat antama (8.1.2010 klo:15:42) kommentti "mitä etuja sillä on verrattuna levyrakenteiseen seinään.Kumpi on helpompi korjata jos käy esim. kosteusvahinko."
Jos tulee kosteusvahinko niin eikö kiviseinässä riitä laattojen ja vesieristeen poisto ja kuivatus sekä pintojen uudelleen rakennus. levyseinä jos mätänee niin se pitää purkaa kokonaan ja uudelleenrakentaa Eikö?
Jäsenen Marklar antama (8.1.2010 klo:16:18) kommentti "Jos tehdään tiilestä, niin ei
puhtaaksimuurattuna, vaan jokin pinnoite. Mitä ehdotatte pinnotteeksi
olohuoneen puolelle? Käykö gyproc-levylle jokin tasoitepinnoitus? "
Tee kahitiilestä tai vastaavasta kivestä. Ohut ja kestävä rakenne ja pitää äänetkin mukavasti. Kun emäntä haluaa 10 vuoden päästä uudet laatat, niin ei tarvitse koko seiniä kaataa olohuoneeseen saakka, vaan riittää pinta saneeraus. Suihkujen, pyyhetelineiden, shampoo hyllyjen jne kiinnitys on myös tukevaa ja helppoa mihin kohtaa tahansa.
Olohuoneen puolen voit tasoittaa ohuttasoitteella tai mikä silmää eniten miellyttää ja päälle maalia. Halutessaan tapetti tasoitettuun ja pohjamaalattuun seinään.
Jäsenen Marklar antama (8.1.2010 klo:17:35) kommentti Ai pahus, nyt taidettiin BobCatin kanssa astua erään tälläkin foorumilla usealla nickillä äänestävän joka ketjussa hääräävän nimeltä mainitsemattoman kipsilevyrakentajan varpaille ilman perusteluja samalla minuutilla annettujen miinusten perusteella.. noh, näillä mennään.
Jäsenen Johtaja95 antama (9.1.2010 klo:15:18) kommentti No ja aina kivirakenteisena, jos vain aluslaatta on kantavaa esim. betonilaatta.Kiviseinän olen nähnyt homevaurioisena kun oli käytetty kuivan tilan tasoitetta. Kosteusvaurioisia PH:n levyseiniä olenkin sitten purkanut jo jonkin verran.Kipsilevyn pahvi on mitä parhain homeen kasvualusta kun vesieristys jostain syystä rakoilee.
Jäsenen Mr.ElMaco antama (10.1.2010 klo:21:11) kommentti Pistetääs lisää vettä myllyyn.. Lainaus: Vaikka RakMK:ssa ei ole erotettu märkätilojen rakentamista puu- ja kiviaineisiin rakennuksiin, niin se tulisi tehdä ensi tilassa, koska nykyisten sertifioitujen vedeneristeiden vesihöyrynläpäisevyysvaatimus on liian alhainen. Ne soveltunevat kiviaineiseen rakentamiseen, mutta eivät puurakentamiseen. Pitkään ja stabiilisti jatkuva vesihöyryn osapaine-ero aiheuttanee orgaanisten materiaalien mikrobivaurioitumista. Lähde:http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/lehtiarkisto/9121.html
Jäsenen Monta antama (11.1.2010 klo:0:40) kommentti Ja kiehautetaan vielä, että ei se aivan noin ole, sillä se kosteus menee myös kiveenkin eli betoniin ja sen tapaiseen. Sehän on tietty ja tiedetään.
SRakMK:t eivät noudata hyvää rakennustapaa, vaan minimiä rakentamista, joka on melko lyhyen ajan sisällä korjattava. Nuohan ovat vain amatöörejä varten, jotka luulevat niitä hyviksi ohjeiksi noudattaen niitä kuin piru raamattua.
Sehän myös tiedetään, että VTT:llä ollaan olevinaan vain töissä ja "valtio" maksavinaan palkkaa suojatyöstä.
Jäsenen Mestari antama (11.1.2010 klo:8:39) kommentti Olen edelleen sitä mieltä,että ei ole mitään perustetta,miksi kosteantilan seinät pitäisi tehdä kivirakenteisina. Niinkaun kuin rakenne toimii, (vesieriste),on aivan sama kumpaa se seinä on, kipsiä vai kiveä. jos vesieriste pettää kosteusvahinko on kummassakin seinässä.
Jäsenen HTT antama (11.1.2010 klo:10:24) kommentti Olen edelleen sitä mieltä,että on hyvät perusteet tehdä kostean tilan seinät kivirakenteisina.Kun rakenne (vesieristys)ei toimi on kivirakenne huomattavasti parempi!!"Täplittäkää"kuis tykkäätte..
Jäsenen Mesuri antama (11.1.2010 klo:11:14) kommentti Meinaako HTT että home ei kasva kiviseinässä vai millä tavalla se on parempi? Järkeviä perusteita noille väitteillesi ei edelleenkään ole esitetty. Vai onko tämä se kuuluisa mu-tu?
Jäsenen Leds antama (11.1.2010 klo:11:35) kommentti Tästä päästään kätevästi siihen, että järkevää ei ole tehdä puutalojakaan.
Jäsenen HTT antama (11.1.2010 klo:12:24) kommentti Teoriamiehet saavat puolestani jatkaa tätä jupas eipäs väittelyä.Asiasta tosissaan kiinnostuneille ehdotan tutustumista käytäntöön,eli kipsiseinien kuntoon n. 5-vuotta teon jälkeen.On sama millä minä perustelen kipsiuskovaiset pysyvät uskossaan.Käytännön tieto auttaa,jos on haluja.Kipsiteollisuus on vahva tekijä näissä ympyröissä. Kyllä minä enemmän uskon VTT:n tutkimuksiin,kuin jonkun rakennesuunnittelijan heittoihin.Minä kaipaan näyttöjä VTT:n tutkimusten huonoudesta.
Jäsenen Monta antama (11.1.2010 klo:12:37) kommentti Jaa, että käytännössä niistä suojatyöpaikoista, vai?
Aivan oikein "Kipsiteollisuus on vahva tekijä näissä ympyröissä." !
Sinäpä se "ääneen" sanoit/loihet lausumahan. Pitää paikkansa ja "yli käynyttä ei ole otavan", niin kuin ennen sanottiin. Jatketaan sitten tästä.
Ei ole yksiselitteisesti toista parempaa, kukin tekee/teettää siitä mistä lystää, kunhan tekee oikein.
Jäsenen Mestari antama (11.1.2010 klo:13:53) kommentti Keskustelun pitäisi olla pääasiassa asiallista ja esitettyjen väitteiden tosia. edellinen on PM tekstiä.lainasin sen tuolta ylläpidon ja valvojien tiedotteista. minä kyllä uskon,että HTT on sitä mieltä,että ne seinät pitää tehdä kivestä,mutta kun,ei ole vielä julistettu rakennusvirheeksi tuota levyseinääkään,joten pyritään elämään rintarinnan näiden mielipiteidemme kanssa.Säännösten mukaan kumpikin on yhtä hyvä niin kauan kunnes jompikumpi julistetaan virallisesti huonoksi jos ei peräti virheeksi.Sitten asia tuotanee varmaan myös määräykiin. Siihen asti,ihan omavalintaisesti.
Jäsenen Monta antama (11.1.2010 klo:14:24) kommentti Tuo Rakennuslehden lainaus on menneiden talvien jutusta, jossa on asiaa ja paljonkin. Noita asioitahan täällä näillä palstoilla on ajettu/puolustettu, mutta valitettavasti usein kuin käärmettä ajaisi pyssyyn, mutta se on ollut pakko tehdä, koska joillekin aivan terveellä järjellä käsitetyt asiatkaan eivät ole menneet perille.
Minkäs teet, kun et toisaalta kenenkään päässä voi kääntää sitä virheellisesä asennossa olevaa vipua terveellä järjellä ajattelevaan kohtaan kuin se henkilö itse. Aina on mielipiteitä ja -eroja, joista kulloinkin on löydettävä se oikein oleva tieto/tapa, mitä on niillä tiedoilla saatavissa. Rakentamisessahan ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa, kuten ei ole tietoakaan. Jatkuvasti mennään eteenpäin, jolloin tieto/taito lisääntyy teorioiden ja kokemusten kautta.
Aina kaikki tieto/tapa on ja kannatta kyseenalaistaa, myös omakin, mutta terveellä tavalla.
Mielipiteet ovat oikeastaan aina lausuttu "värillisten" lasien seurauksena ja saattamina.
Jäsenen HTT antama (11.1.2010 klo:16:20) kommentti Kerran vielä: Mielipiteeni perustuu mm omakohtaisiin kokemuksiin kipsilevyseinistä pesutiloissa,eli lukuisiin tarkastuksiin,lausuntoihin,käräjiin jne.. Kohteita on vuosien kuluessa tullut aivan tarpeeksi etsimättä ja kyselemättä.En suosittele rakentajille kipsilevyn käyttöä kosteissa tiloissa,mutta jos joku käyttää se on taas hänen huolensa,ei minun. Ei se,että joku asia on sallittu tee siitä hyvää,pitääkö asioiden olla kielletty ennen huonoksi julistamista?!Tehkää kipsistä,korjattavaa riittää varmasti.
Jäsenen Monta antama (11.1.2010 klo:16:54) kommentti Siis hyvin värillisten lasien läpi katsottua mu-tu-a. Sen ymmärrän silloin ja onko v-t-t se suojatyöpaikka vai muu betonitehdas?
Jäsenen temmi antama (11.1.2010 klo:17:46) kommentti Kyllä ne on pitänyt korjata nuo kiviseinätkin kosteusvahingon sattuessa. Vähän saa sellaista kuvaa HTT:n metodeista että jos kiviseinä vahingon jälkeen pystyssä vain on niin uutta pintaa päälle. Verrattaessa kivi- ja levyseinien korjauksia, Tulee yleensä kiviseinän korjaus pitempikestoiseksi ja sitä myöten kalliimaksi. Molemmat on kelvollisia seiniä kosteisiin tiloihin, kuka laittaa mitäkin on enemmän maku- ja kustannus kysymys.
Jäsenen HTT antama (11.1.2010 klo:18:27) kommentti Tottakai kivi-,betoniseinätkin korjataan jos niihin vikaa tulee.Pointti onkin siinä,että niissä on vikoja paljon vähemmän kuin kipsiseinissä.Kuinka molemmat voivat olla kelvollisia,jos vain toisessa on vikoja??Kuka laittaa mitäkin on tosiaan nimenomaan kustannuskysymys,jos ei halua rahojaan hukata seinään kannattaa se tehdä kerralla kunnolla.Korjausmetodeistani et temmi tiedä yhtään mitään.Montalle,en ole kipsiteollisuuden palveluksessa.Nyt loppu jankkaaminen.
Jäsenen Maklar antama (11.1.2010 klo:19:01) kommentti Tämän ketjun ekalla sivulla jo tuli monia kiviseinän etuja esille. Kipsilevyssä ei tainnut olla kiviseinään nähden muuta etua kuin että rakentajan ranteet ei väsy tiiliä kantaessa ja hitusen halvempi toteuttaa ja halvempi purkaa kokonaan, kun pelkää tekevänsä sutta. Molemmat täyttää lainpuitteet. Ihmetyttää vain tämä kipsilevystä tehneiden asenne kiviseinää kohtaa. Onneksi monet asiantuntijat ja vastaavat mestarit osaavat rakentajalle kertoa, että mistä materiaalista kannattaa mikäkin rakenne toteuttaa, eikä vain ole tälläisten suomi24 kopio sivustojen varassa, jossa porukka jankkaa aatettaan ilman perusteluja.
Jäsenen Mestari antama (12.1.2010 klo:12:54) kommentti Eihän tässä asenteesta ole kyse,vaan minun puolestani kyse on siitä,että kumpikin seinärakenne on tällähetkellä hyväksyttyjä rakenteita,eivät ole virheellisiä.Niinkauan kun jompaakumpaa ei julisteta rakennusvirheeksi, niitä voi käyttää.
Jäsenen HTT antama (12.1.2010 klo:14:15) kommentti Kai se kaikille oli selvää,että molempia saa käyttää.Kyse oli siitä kumpaa kannattaisi käyttää.
Lisää kommentti*