Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Sisäseinän pinnoittaminen/tasoittaminen ja mahd. äänieristyksen tehostaminen

Väliseinät ja portaat

Kysytty: 31.3.2013 klo:4:04
Hei!

Olen remontoimassa yhtä makuuhuoneen pitkää betoniseinää (n. 4m x 2,6m), jossa tällä hetkellä maalattu lasikuitutapetti ja paljon ruuvien reikiä yms. edellisen kaapiston kiinnityksestä johtuen. uusi kaapisto on jo tilattu, mutta ensin pitäisi tehdä jotain ehostustoimenpiteitä nykyiselle seinälle.

Mitä te suosittelette tuohon seinään pinnoitteeksi? Pitäisikö hioa seinä/lasikuitutapetti, tasoitella kolot ja maalata se halutun väriseksi vaiko suorittaa hieman laajempi muutos?

Ajattelin gyproc levytystä, joka hieman ehkä tasoituksen lisäksi äänieristäisi seinänaapurin elämisen ääniä.. Voiko nuo levyt kiinnittää suoraan kivi/betoniseinään vai tuleeko ensin asentaa vaakarimat kiinnitystä varten?

Jos vaakarimat ovat välttämättömyys, mitä eristettä suosittelette levyn ja seinän väliin äänieristyksen parantamiseksi? Onko jotain muuta mitä tulisi huomioida seinän levyttämisen suhteen?

Pitäisi löytää joku kompromissi hinnan ja työmäärän suhteen. äänieristys olisi lähinnä mukava lisä, mutta tärkeämpää on siisti ja tasainen seinä, jonka maalaa jatkossa mieluisalla värillä ja asentaa uuden kaapiston paikalleen.Virallinen vastaus
Ennen korjaustyön aloittamista kannattaa tarkistaa seinän nurkkakohtien mahdolliset halkeamat. Niistä kulkee ääni läpi samal...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Sisäseinän pinnoittaminen/tasoittaminen ja mahd. äänieristyksen tehostaminen":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa