Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Siporex väliseinän purku

Väliseinät ja portaat

Kysytty: 13.3.2019 klo:12:15
Voiko noin 70mm vahva siporex väliseinä olla kantava seinä, eli suunnitelen yhden väliseinän purku mutta en ole varma onko kyseessä kantava seinä. Itse uskon ettei näin kapea siporex seinä voi olla kantava. Kysyin myös jämerä kivitalot edustajalta jotka on talon joskus toimittanut ja hän oli sitä mieltä että kantavat seinät ovat 200mm vahvoja ja joskus on ollut ehkä 150mm muttei kapeampia. Talossani on ollut tasakatto joka on myös rakennettu siporexista, myöhemmin päivitettu harjakatoksi, vanhat rakenteet on kuitenkin vielä uuden harjakaton alla. Rakennusvuosi 1978.

Kiitos.Virallinen vastaus
Varmuuden saa talon piirustuksista. Jos niitä ei löydy, niin paikkakuntasi rakennusvalvonnan arkistosta löytyy ja pyytäessäs...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Siporex väliseinän purku":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa