Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteussulkumuovit sisärakenteissa

Väliseinät ja portaat

Kysytty: 23.2.2006 klo:11:24
Minkä periaatteiden mukaan sisärakenteissa pitäisi käyttää kosteussulkumuoveja. Olen purkanut vanhasta talostamme väliseinälasivilloja ja kosteussulkumuovit ovat olleet varsin satunnaisissa seinissä. Talossamme on saman katon alla erilämpöisiä tiloja (mm. autotalli) ja vanhojen lasivillojen pölyistä huomaa, että ilma on kiertänyt väliseinissä - varsinkin viileämpien tilojen seinien kohdilla. Kaikki rakenteet ovat kuivia ja hometta ei ole.

Terho Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 56 kplVirallinen vastaus
Periaatteena on, että sisäsienissä ei käytetä höyrysulkuja. Höyrypaine jää pieneksi erilämpöisten tilojen välillä. Tärkeää on, että ulkoseinässä on höyrysulku kunnossa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Kosteussulkumuovit sisärakenteissa":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vajoaman merkit loppukaupan jälkeen

Maksoimme tänään loppukauppahinnan v. 1966 rakennetusta matalasta yksikerroksisesta suorakaiteen muotoisesta paritalonpuolikkaasta, jossa on hyvin matala perustus pitkän...

Asbesti

Terve! Kun kyseessä on 1979 tehty rivitalo, julkisivut tiiltä, maanvarainen betonilaatta, sisärakenteissa lujalevyä ja gyproc-levyä, huopakatto, sekä kaukolämpöverkostoo...