Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ääniongelmia

Väliseinät ja portaat

Kysytty: 4.2.2010 klo:18:29

miten voi jälkikäteen parantaa puisen omakotitalon äänieristystä? kohteessa on maanvarainen lattia ja puiset väliseinät suoraan betonilattian päällä (alla ei ole solumuovieristettä tai kermiä). Väliseinät ovat 50x50 puurangalla ja välissä mineraalivilla, kipsilevyt molemmissa pinnoissa. betonilattian päällä on askeläänieristys ja laminaatti. Talossa on koneellinen tulo ja poistoilman vaihto ja väliovissa oviraot (ilmanvaihto). Rakennuksessa ääni kantautuu hermostuttavan hyvin huoneesta toiseen jopa toiseen päähän taloa. miten äänieristystä voisi parantaa purkamatta koko seiniä? onnistuuko jos laatan päälle valaa 1-1,5cm tasoitetta ja väliseinät jäävät näin osittain valun sisään? Auttaisiko uretaanin pursottaminen seinien alle? kittaus seinien alarajoista esim. silikonilla? laattaan ei voi tehdä uria (timantilla) koska lattiassa lämmitysputket. Voiko äänieristysongelma johtua ilmanvaihtoputkistosta? sekin tosin on eristetty. millainen pitäisi olla väliseinien ja sisäkattojen liitosdetalji?
Virallinen vastaus
Kun kynnyksissä on raot, ei kannata yrittää parantaa äänieristystä rakenteellisesti. Jos oviin asennetaan kynnykset, jokaiseen huoneeseen pitää tuoda poistoilmaventtiilit. Se lisää ilmanvaihdon kautta syntyvää äänen kulkeutumista. väliseinät ovat todella ohuet. Niistä ääni kulkee helposti läpi, jos nurkkia ei ole tiivistetty elastisella massalla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / ääniongelmia":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: