Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pallovalaisimet nykyaikaisiksi?

Valaistus

Kysytty: 28.10.2010 klo:9:00
80-luvun talossamme on kattopaneeliin osittain upotetut pallovalaiseimet. Miten ne voisi vaihtaa kätevimmin nykyaikaisiksi siten, että niissä voisi käyttää myös energiansäästölamppuja? Nyt energiansäästölamput kestävät vain hetken.Virallinen vastaus
Ilmeisesti lampuissa on himmennin. Vain harvat energiasäästölamput kestävät himmentimen. Tutustu lamppujen tuoteselostuksiin. Tosin itse kokeneena on vaikea saada selostuksista mitään selvää. Toinen vaihtoehto on vaihtaa himmennin. Se vaatii sähkömiehen. Valaisimen rakennetta ei voi mitenkään muuttaa niin, että siinä kestäisi lamppu pidempään. Kun reiän päälle asentaa kauniin peitelevyn, voi hankkia mieleisensä kattovalaisimen. Juuri tuohon aukkoon sopivaa valaisinta tuskin löytyy.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Valaistus / Pallovalaisimet nykyaikaisiksi?":
Jäsenen antama (28.10.2010 klo:12:18) kommentti

Osassa on himmennin ja osassa ei, eikä missään energialamput kestä. Mutta edelleen: mikä olisi paras vaihtoehto vaihtaa valaisimet, koska katossa on n. 30 cm näitä palloja varten? Eli onko fiksua ratkaisua niin, että reiät jäävät piiloon uusien valaisimien alle?

Jäsenen antama (28.10.2010 klo:13:44) kommentti

Fiksu ratkaisu  google.fi   


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Putkiston muutos?

Uusimme kotimme ilmanvaihdon.Uuteen laitteeseen tulee myös jäähdytys.Vanhat alumiiniputket uusitaan nykyaikaisiksi.Onko vanha ilmastointi suunnittelu,siis venttiilien si...