Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lednauha

Valaistus

Kysytty: 3.7.2015 klo:9:21
olen laittamassa keittiöön työtasovalaistukseksi led-nauhaa.onko tarkoitus että nauha kiertää koko kaapin vai vain etureunaa, mikä on tapana?ja minkälainen muuntaja systeemi tarvitaan.nyt seinästä tulee sähkö loisteputkeen jossa on pari pistorasiaa,erilliset pistorasiat tarvitaan edelleen täytyykö muuntajanteho laskea nauhan ja rasioihin tulevien laitteiden mukaan vai pelkän nauhan.sama systeemi kahdella seinällä,pitääkö olla erilliset muuntajat.sähköasentaja kyllä tulee asentamaan,mutta osaisi hankkia etukäteen?toinen kaapisto 190 pitkä ja toinen 140 sivut 30 senttiä
Jäsenen antama (3.7.2015 klo:12:06) kommentti

Mä laitoin ihan vaan etureunaan ja valaisee tosi hyvin. Airamilla on valmiita settejä joissa muuntaja, pätkäisee vain sopivan pituuden ja liimaa kiinni. Ei tarvitse sähkömiestä, pistokkeella virta töpselistä. 


Virallinen vastaus
On hyvä mennä myymälään katsomaan, mitä kaikkea on saatavilla.  Jos aiot teettää sähkötöitä, esimerkiksi Led-valoja varten uusia pistorasioita tai purattaa vavhoja valaisimia, niin keskustele ennen tarvikkeiden hankintaa sähkömiehen kanssa.  Ainakin Airamin led-sivuilla on hyvin led-valot esiteltynä.  Kannattaa käydä katsomassa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Valaistus / lednauha":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: