Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Halogeenivalojen upotuksesta

Valaistus

Kysytty: 30.3.2004 klo:11:35
Halogeenivalojen upotussuojat ovat aika arvokkaita ja mitenkin olisiko yksinkertaisin (ja halvin) toimiva höyrynsulkumuovin suoja laittaa esim. 50 cm leveä "siivu" gyprocia valojen (jotka ovat siis rivissä) yläpuolelle. Toisin sanoen rakenne olisi (alhaalta ylös) gyproc jossa lamput kiinni, 10 cm tyhjää tilaa (alaslaskettu katto), 50 cm leveä gyproc-kaistale, höyrynsulku, eriste. Valojen suojaetäisyys on 8,5 cm, mutta järki sanoo, että pitkäaikainen valon aiheuttama kuumuus hapertaa höyrynsulkumuovin rikki..
Virallinen vastaus
Sähköurakoitsija vastaa halogeenien suojista. Valmis normitettu suoja on paras vaihtoehto. Ajatuksesi kipsin käytöstä ei ole huono, mutta en ota siihen enempää kantaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Valaistus / Halogeenivalojen upotuksesta":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Korotetun katon valaistus

Hei,mitä lamppuja/valaisimia suosittelette korotetun katon keittiön valaistukseen? Miten esim. loiteputkivalaisin asennetaan kattoon ettei valo tulisi vinosti alas? Ja mi...

hometta seinäwc:n vesisäiliössä

Wc on ollut hetken käyttämättä, ja huomasin nyt, että vesisäiliöön on kertynyt hometta muoviosien päälle. Tämä sai myös veden sameaksi ja hieman pahanhajuiseksi. Otin osa...