Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Muurahais- ja tekstiilituholaisongelma

Turva-/ muu tekniikka

Kysytty: 27.7.2004 klo:8:22
Pitääkö muurahais- ja tekstiilituholaisongelmasta (mm. museo- ja pilkkuturkiskuoriaisia sekä sokeritoukkia, sokeritoukkia tosin löytyy vain n. 1 kpl kuukaudessa) kertoa ostajalle rivitaloasunnon myynnin yhteydessä? Itse ostin asunnon (asunto nyt n. 5.v vanha, asuntokaupasta alle vuosi) ja ongelma tuntuu olevan todella paha -> useampi tuholaismyrkyttäjän myrkytyskään ei ole auttanut. Lisäksi mietityttää voiko nämä olla merkkinä kosteusongelmasta tosin mitään edellä mainituista ötököistä ei juurikaan esiinny kosteissa tiloissa.
Virallinen vastaus
Rivitalossa pitää tuholaistorjunta pitää suorittaa koko taloon. Tavallisesti ne valtaavat koko talon. Ongelma pitää hoitaa isännöitsijän kanssa pois. Yleensä tuholaisista ei naapurille kehdata kertoa, ja näin ongelma pääsee laajenemaan. Esim. faaraomuurahainen on sellainen, että se on jokaisessa kylpyhuoneessa talossa. Mielestäni ongelma on sellainen, että siitä pitää kertoa myynnin yhteydessä. Kannattaa myös tutkia koko talo mahdollisen kosteusongelman löytymiseksi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Muurahais- ja tekstiilituholaisongelma":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kosteus ja muurahaiset

Ostimme talon elokuussa 2004. Sen jälkeen on nyt keväällä ilmennyt erittäin paha muurahais ongelma varsinkin nukkuma parvella ja vesikaton alla on paljastunut paha home o...