Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vastuuton?

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 6.7.2004 klo:10:41
Onko tosiaan niin, että takan muuraajalla ei ole mitään vastuuta työstään? Meille muurattiin kolmevuotta sitten kaksi tulisijaa, joista toinen on todella epäonnistunut. Otimme takan käyttöön aivan muurareitten ohjeen mukaisesti ja kaikki viat ilmenivät vasta parin lämmityskerran jälkeen (n.4kk), jolloin muurareita pyydettiin katsomaan tekeleitään. Kuoritakan luukun kehys ei pysy paikoillaan, haudutusuunin tiilet liikkuvat, nokiluukku sekä tuhkaluukku putosivat kehyksineen, lasiluukun päällä olevat tiilet heiluvat ja takan sisällä olevien tiilien saumat murentuvat ja tiilet liikkuvat pois. takka on kerran korjattu samojen muurareitten toimesta, mutta korjaus ei kestänyt käyttöä. Nyt uudelleen pyydettäessä ei heitä näy. Tarjousta tehdessään muurari sanoi että näytä kuva haluamastanne takasta, niin me teemme sen sinulle ja sillä lämmittää varmasti pari sukupolvea! Emme edes vielä asu siellä, joten takkaa on poltettu n.20 kertaa.
Virallinen vastaus
Ammattimoraalia tässä kysytään! Kun työntekijä on työsuhteessa omakotitalon rakentajaan, omistaja vastaa...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Vastuuton?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Pumppu perusvesikaivoon

Meillä on tilanne se että tarkoitus on johtaa salaojavedet noin 4-5 metrin päähän talosta erilliseen perusvesikaivoon,ja sieltä edelleen sitten poistoputkea pitkin avo-oj...