Jäsenen Mestari antama (20.6.2012 klo:8:39) kommentti Veikkaisin,että halkeamia tulee, jos tuollaisen palapelin olet tekemässä.
Jäsenen Halpakorjaus antama (20.6.2012 klo:14:06) kommentti Voi muurata uunin ympärille uuden "takin" tavallisista savitiilistä kyljelleen asetettuna, jolloin vuorauksen paksuudeksi tulee n. 7 cm+ilmaväli. "Takki" pitää tuoda myös etusivulle, jolloin luukun kohtaan on jätettävä aukko tai sitten luukku on siirretttävä tähän uuteen vuoraukseen. Tuon vuorauksen takana kulmat ovat piilossa, joten niille ei tarvitse tehdä mitään. Vuoraus pitää sitoa lankasiteillä takaseinään saumoista. Uunin laelle jätetään liikuntasauma. Koko vuorauksen voi rapata antiikkilaastilla tai laatoittaa.
Jäsenen DirkD antama (20.6.2012 klo:22:34) kommentti Entä jos en levennäkään takkaa vaan joko laatoitan sen uudelleen tai vedän siihen antiikkilaastia? Voinko kuitenkin suoristaa ulkokulmat, ja miten?
Jäsenen Halpakorjaus antama (21.6.2012 klo:15:33) kommentti Pitää varmistua että takassa on erillinen kuoriosa. Muuten laatat eivät pysy ja laastikin halkeilee. Kulmat voi leikata esim. savitiilestä kolmiomaiset palat esim. 7 cm korkeina ja kiinnitys sekä saumaus saneerauslaastilla. Täyskorkea kulmapala esim. betonista valettuna ei luultavasti pysy paikallaan suurten lämpöerojen vuoksi. Todennäköisesti tuo kestäisi ainakin rapattuna tunnelmavalkeat, esim. enintään vajaa pesällinen leppäklapia kerrallaan. Tuossa olisi aina lisäjännitystä tuleen tuijottamisessa että kuinka kestää.
Jäsenen ruosu antama (21.6.2012 klo:17:49) kommentti Arkkimestarin vastaus on aika pätevä siinä suhteessa että asiantuntija pitää olla! Pitäisi ensin ottaa selville tämän tulisijan rakenne! Ehkä siellä jo ennestään on kuorimuuri ja villoja välissä! Sitten siihen päälle väsätään uusi kuori ja villoja ehkä VIELÄ väliin! Sitähän saa kohta lämmittää hullun lailla, eikä mitään tapahdu! Tässä tapauksessa pitäisi ehdottomasti ottaa yhteyttä valmistajaan ennenkuin ruvetaan värkkäämään! Henkilökohtaisesti en tiedä kysessäolevasta tulisijasta mitään, aivankuin moni muukin,tämä aivan alustavana vihjeenä! Tyvestä puuhun...!
Jäsenen Halpakorjaus antama (22.6.2012 klo:12:46) kommentti Minähän kehotin varmistumaan että on erillinen kuori, eikä neuvossani mitään muutakaan virhettä ollut. Tunnelmavalkeassa ei kovasti odotetakaan tapahtuvan, eikä kaksinkertaisesta kuoresta ole siitäkään mitään haittaa. Lämpö leviää vain tasaisemmin asuntoon.
Jäsenen ruosu antama (22.6.2012 klo:13:32) kommentti Niin niin, se olit Sinä se, mutta joku muu siellä villoja väliin vielä tuputtaa! Selväähän se että jos massa lisääntyy, lisääntyy myös varausteho,mutta jos sitä villaa on väärissä paikoissa, niin haitaksi on mielestäni.
Jäsenen DirkD antama (23.6.2012 klo:22:39) kommentti Jos teen uuden takin tiili + ilmarako - järjestelmällä niin ainoa vaihtoehto on varmaan savitiili? Ei löydy kevyempää vaihtoehtoa (siporex, leca?), vai häviääkö niissä tulisijan varaavuus. Entä tulisijan "katto"? Ylhäältähän jää sitten auki se ilmarako jos ei tee uutta kattoakin. Se saisi olla mahdollisimman matala, ja miten se tehdäään mahdollisine ilmarakoineen. Entä se ilmarako luukun kohdalla, jos samalla siirtää luukkua ulospäin. Jätetäänkö ilmarako auki kaikille sivuille, vai muurataanko se kiinni?
Jäsenen Halpakorjaus antama (24.6.2012 klo:15:09) kommentti Raot täytetään palovillalla ja laastia kevyesti pintaan (huom. kevyesti). Savitiili toimii parhaiten.
Jäsenen DirkD antama (13.7.2012 klo:12:15) kommentti Nyt olisi takoitus saada olohuoneen tulisijalle uusi sileä pinta. Miten (millä tuotteella, ja mikä menetelmä) saan sen niin sileäksi kun mahdollista, ja onko laastin / tasoitteen oltava valmiiksi sävytetty, vai löytyykö joku mattapintainen maali jolla voin sitten maalata sen uuden pinnan.
Lis�� kommentti*