Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Savupellistä

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 23.10.2007 klo:9:54
Kyselinkin jo tästä savupellistä ja sain vastauksen että sen voi ottaa pois vanhasta hormista, lämpö saattaa vain karata ulos. Jatkokysymykseni kuuluu: onko olemassa sellaisia puukiukaita, joissa olisi sisäänasennettuna savupelti? Tai vaihtoehtoisesti: voiko kiukaan yhdistää hormiin (kiuas asennetaan n. 20-30 cm päähän piipusta) vaakatasoon asetetulla savuputkella joka olisi varustettuna sulkupellillä? Toinen kysymys: kestääkö polyuretaani tiilihormin lämpöä eli saako sillä eristää muuratun seinän ja piipun välistä saumaa? Jos ei niin mikä tähän olisi paras vaihtoehto?

Andrew
Kysymyksiä: 21 kplVirallinen vastaus
Yleensä jatkuvalämmitteisiin kiukaisiin saa lisätoimituksena sulkupellillisen liitoshormin. Kertalämmitteisessä Aito-kiukaassa tuo on valmiina. Uretaanilevy ei ole paloluokiteltu, joten tuossa käytetään paloluokiteltua kivivillaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Savupellistä":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: