Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Raitisilma-aukko

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 17.5.2013 klo:13:24
Piirros
Kyseessä on hirsimökki. Saunassa on Schiedel Rondo hormi,joka menee saunan katon ja edelleen saunan yläpuolella olevan makuuparven läpikatolle. Hormi ei ole saunassa kiinni seinissä. Hormin ja palomuurin välissä on 26 cm tyhjää ja toisella sivulla hormin ja hirsiulkoseinän välissä 18 cm tyhjää.

Nyt on ajatus muurata umpeenhormin ja muurin väli ja samoin peittää myös hormin ja hirsiseinän välinen rako. Hormin ja muurin/hirsiseinän välikkö tulisi täyteen palovillaa. Lisäksi olisi tarkoitus vetää raitisilmaputki hirsiseinästä hormin ja muurin välistä saunaan puukiukaan yläpuolelle. Ja mahdollisesti toinen raitisilmaputki hirsiseinästä hormin taakse ja sieltä muurin läpi tuvan puolelle takan yläpuolelle. Saunassa koneellinen ilmanpoisto lauteiden yläpuolella katossa ja ilma-aukko kiukaan vieressä lattialla (ilma tuleebetonilaatan alapuolella olevan putken kautta ulkoa).


Onko tämä toteuttamiskelpoinen suunnitelma?Virallinen vastaus
Tämän kaltaiselle työlle kannattaa aina hakea palotarkastajan hyvä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Raitisilma-aukko":