Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Piipun pellityksen raot

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 2.3.2014 klo:21:04
Hei.Meillä on Schiedelin tuplahormi johon tilasin peltisepältä pellityssarjan. Ihmetytti vaan suuret raot, joista vesi pääsee piipun harkkoihin ja palovilloihin. Peltisepän mukaan piipussa tulee olla kyseiset tuuletusraot. Onko siis todellakin ok, että villa ja harkko pääsevät kastumaan? Sadehattu olisi tuohon tarkoitus asentaa, muttei sekään suojaa villaa sivuttaissateelta...Talolle tuli samanlainen ratkaisu, mutta silloin muotoilin itse kannen niin, että rakoja ei jäänyt. Pitäisikö sekin korjata tällaiseksi "tuulettuvaksi"?Kuvien lisäys ei onnistunut (Firefox-selain), joren kuvalinkit alla:http://aijaa.com/n9Wd1h

http://aijaa.com/dNZOht

 

PedroVon
Kysymyksiä: 22 kpl
Jäsenen antama (2.3.2014 klo:21:51) kommentti

http://www.schiedel.fi/uploads/media/RondoPlus_asennusohje_09-2011.pdf Sivulla 12 näytetään kuinka tuuletus tulisi toteuttaa. Tuo teidän pellitys ei kyllä näytä peltisepän vaan jonkun harrastelija-amatöörin tekemältä. Ei pahalla.


Virallinen vastaus
Liitteenä olevien kuvien perusteella nykyinen pellitys piipun päässä ei ole kelvollinen. Pellitys pitää asentaa niin alas, että keraamiset hormit tulevat muutaman sentin pellin pinnan yläpuolelle ja pelleissä olevat reiät pitää olla huomattavasti pienemmät ja paremmin sovitetut niin, että sadevesi ei pääse kastelemaan eristeenä olevaa mineraalivillaa. Tila, joka jää pellin ja ulkorungon väliin piipun päässä, voidaan tarvittaessa ilmastoida pellin sivusta. Piipun päälle on syytä laittaa hattu, joka nuohouksen ajaksi voidaan kääntää sivuun.
PN

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Piipun pellityksen raot":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi