Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Palomuuri ja muurattu tulisija

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 8.5.2005 klo:1:01
Tiileritakka on muurattu vasten kahitiilipalomuuria (8,5 cm). Palomuurin takana on kohtisuoraan puurunkoinen väliseinä, runkotolppa kiinni palomuurissa. Pitäisikö takan takaosassa olla tulivilla palomuuria vasten, nyt ei ole laitettu? Entä ilmarako palomuurin takana ennen väliseinätolppaa vai koskeeko vaatimus vain palomuurin suuntaista seinää? Onko kahitiilimuuraus yleensä hyväksyttävä palomuuri? Käytännössä?

kallek
Kysymyksiä: 26 kplVirallinen vastaus
Kalkkihiekkatiili on täysin hyväksyttävä materiaali käytettäväksi palomuurissa. Todennäköisesti takan savusolan ja puurunkoisen seinän välissä on 23 cm palamatonta materiaalia. takan ja palomuurin välissä olevaa ilmatilaa ei pidä täyttää villalla. Mielestäni tuossa on kaikki kunnossa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Palomuuri ja muurattu tulisija":