Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Mitä kestävyys vaatii?

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 30.10.2009 klo:11:35

1. Suunnitteilla on -67 rakennettuun taloon takkauuni - haaveena muurattuna oh:n ja keittiön väliin. Paikalla liesituulettimen "aukko" katon läpi. Mitä vaatii lattian vahvistus ja piipun teko?

Piirrustuksissa pohja 70 cm. Luonnontiivis savi, tärytetty sora, lattiapäällyste, koolaus 4+25mm lastulevy, 10cm mineraalivillaa, 7cm maanvar betonilaatta ja betonikoroke. "Perimätieto= kertoo itselleen rakentaneen rakennusmestarin laittaneen perustuksiin tehtaalla rikkoontuneita siporex-elementtejä runsaasti. talo on holvattu siporextalo.

2. Toinen takkauunin paikka olisi jo hormin paikalle ja perustana olisi entisen öljylämmitteisen pannuhuoneen pohja - kävivikö perusta sellaisenaan?

Kiitos etukäteen
Virallinen vastaus
Uuden tulisijan ja hormin rakentaminen edellyttää toimenpideluvan hakemista. Luvan hakeminen e...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Mitä kestävyys vaatii?":