Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Leivinuunin pintakäsittely

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 22.12.2008 klo:13:33

Moi

Vapaa-ajan asuntomme leivinuunin tiilien saumat ovat uunin kuumimmalla kohdalla osittain rapautuneet. Mitähän asialle voi kotikonstein tehdä? Huonoon kuntoon menneitä saumoja on noin puolen neliön alueella. uuni on maalattu ilmeisesti kalkkimaalilla ja sitten Remontti-Ässällä päälle.

Tomi
Virallinen vastaus
Syy pitää selvittää rapautumiselle tarkemmin. Kuumuus voi olla yksi syy, jos uuni on jo iällä. maali ja kalkki poistetaan alueelta tai koko sivulta. Rapautuvat saumat avataan niin syvälle, että löytyy ehjää laastia. Tarvittaessa joudutaan tekemään muuraus täysin uudelleen. Avatut saumat täytetään saumaamalla muurauslaastilla. Kun saumat ovat kuivat, lämmitetään uunia varovasti, ja lämmitystä lisätään viikon aikana. Vasta kun uunin voi lämmittää täysin kuumaksi, voit tehdä pinnoituksen uudelleen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Leivinuunin pintakäsittely":