Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kevyttakan savuhormin suojaetäisyys

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 4.2.2011 klo:14:23
Terve.
Muurari teki aikoinaan lecahormin kylkeen liitoskohdan aukon takan hormin yläliitokselle. Sittemmin asennettiin kattopaneeli ja nyt kun (onneksi vasta) suunnitellaan ns. kevyttakan hankkimista, tuli eteen kysymys takan metallisen hormin suojaetäisyydestä. Lecahormissa oleva aukon sijainti nimittäin johtaa siihen että takan savuhormi tulee kovin lähelle katon mdf-paneelia, joka tietenkin on nyt alaslaskujen yms. johdosta aika paljon alempana kuin siinä vaiheessa kun lecahormia muurattiin. Liitoskohta ei ole aivan samassa tasossa paneelin alapinnan kanssa, mutta rakoa peltihormin ja paneelin väliin jää vain n. 2cm. Tämä tulee tapahtumaan pieneltä osin vaikka takan hormin liitoskappale lähtisikin lecahormin liitoksesta kulmassa alaspäin. Onko tästä olemassa suojaetäisyysmääräystä? Jos on, eikä etäisyys tässä tapauksessa riitä, voiko paneelin ja takan hormin väliä eristää sallitulla tavalla?

doc.
Kysymyksiä: 10 kplVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Kevyttakan savuhormin suojaetäisyys":
Jäsenen antama (4.2.2011 klo:15:52) kommentti

Eristämätön peltinen savuputki, silloin suojaetäisyys on 100 cm, eristetyllä esim. Harvian valmishormilla, jota voi käyttää liitosputkena, on suojaetäisyys 10 cm. Ei taida tuohon sopia mikään eivätkä suojatkaan mahdu.

Jäsenen antama (7.2.2011 klo:7:58) kommentti

Ja ihan vaan varmistuksena: Tuo Ruopsan viesti oli sarkasmiksi kutsuttua huumoria.Eli tuohon kysyjän kuvailemaan paikkaan ei millään ilveellä voi laittaa tulisijaa.

Jäsenen antama (7.2.2011 klo:12:55) kommentti

Oliko tosiaan.  Minä luulin että Ruopsa on savolaisia , silloinhan vastuu on kuulijalla (lukijalla).