Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kerrostaloasunnon tukittu hormin aukko

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 23.2.2012 klo:15:01

Haluaisin parantaa vanhassa 20-luvun kerrostalossa sijaitsevan asuntoni painovoimaisesti toimivaa ilmanvaihtoa. Huoneistoremontin yhteydessä, tapettien poiston jälkeen tapetin alta löytyi vanhan kakluunin paikka ja asunnosta käsin tukittu / umpeen muurattu hormin aukko.

Voiko hormin aukon avata varovaisesti naputtelemalla onttoa kohtaa? Se on ilmeisesti muurattu umpeen jonkinlaisella kalkkiseoksella. Ja pitääkö avaamiseen hakea taloyhtiöltä lupaa? En siis suunnittele hormin käyttöönottoa uuden takan tms. takia vaan ainoastaan poistokanavaksi huoneen ilmanvaihdon tehostamiseksi. Ideana olisi avata hormin aukko ja laittaa kohtaan poistoilmaventtiili.

Nuohooja kävi tarkistamassa kuulaamalla ja savumerkein huoneistoon johtavat hormit ja totesi tässä samassa linjassa / piipussa olevan kylpyhuoneen hormin olevan sortunut tai tukittu ullakon korkeudelta mutta vetävän melko hyvin vuotojen kautta. Tämäkin asunnosta tukittu hormi todettiin sortuneeksi / tukituksi myös ullakon kohdalta, mutta ilmeisesti sortumien takia takia toimivaksi ilmanvaihtokanavaksi. Asia tosin ei selviä varmaankaan ilman hormin aukon avaamista?

Kiitos vastauksesta!Virallinen vastaus
Hormiaukon voi avata, mutta siitä tuskin on merkittävää hyötyä, kun hormi on yläpäästään tukittu. Hormit kannatt...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Kerrostaloasunnon tukittu hormin aukko":