Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Injektoritakka

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 16.1.2013 klo:11:33
Hei,
kiinnostaisi Nunnauunin injektoritakka.Nykyinen varaava tiilitakka on aika voimakkaasti halkeillut,vielä on nuohoojan lupa käyttää,mutta purettavahan tuo varmaan on kohta.Tällä hetkellä poltan vain pesällisen n.7-8kg puuta ja ihan kovimmilla pakkasilla aamuin illoin ja sillä pärjätään.
Injektoritakasta kerrotaan,että puuta voi polttaa kerrallaan 10kg ja hyötysuhde on84% sekä palokaasujen lämpö hormissa 250 celsiusta.Itse olen vertaillut tuohon puumäärään,joka nykyään riittää pitämään mökin lämpimänä ja tuskin tuo hyötysuhde takassani on parempi.
Muitakin lukuja kerrotaan:
Lämpöenergia 35-40%
Nimellislämpöteho 2,9/2,0 kW/h
Lämmönluovutusaika % maksimitehosta:
50 % 9,6h
25 % 15,3h
Nämä ei paljon minulle kerro.
Olisiko tuo riittävä lämmittäjä n.40 neliön tilaan,pari sähköpatteriakin kyllä on varalta.

ritu-73 Käyttäjä on nainen
Kysymyksiä: 9 kplVirallinen vastaus
Selostuksesi perusteella olet saanut asunnon lämpiämään normaalioloissa n. 8 kg puumäärällä. Takan hyötysuhde on todennäköisesti n. 50 %. Kun asennat uuden takan, käytettävä puumäärä putoaa antamasi hyötysuhdetiedon perusteella alle 6 kg. Puumäärä vaikuttaa varsin vähäiseltä, sillä ilmoittamasi kokoisen vanhan talon tehon tarve on 2 - 3 kW. Joka tapauksessa nyt käyttämälläsi puumäärällä pidät asunnon lämpimänä kovallakin pakkasella.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Injektoritakka":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: