Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hormin sisäputken kautta tuleva sadevesi

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 3.10.2011 klo:12:20
Meille on asennettu jokunen vuosi sitten öljylämmityksen takia piipun hormiin sisäputki. Sisäputki menee katolla piipunhatun läpi ja jää näin avoimeksi vesi ja lumisateelle. Nyt kovilla sateilla olen huomannut että tuota putkea pitkin valuu aika reilusti vettä alas hormin pohjalle (aiemminhan vesi imeytyi matkan varrella tasaisesti tiiliseinämin eikä hormin pohjaan tullut noin suurta rasitusta). Nuohoojan mukaan vesi on vain kondensoinnista kertyvää vettä, mutta kyllä tuo pääosin sadevettä on.

Olen tehnyt tuohon hormin pohjaan haponkestävästä teräksestä kaukalon johon vesi kerääntyy, mutta kovilla sateilla se ei ehdi haihtumaan vaan alkaa tulvimaan yli (jolloin vesi taas pidemmän päälle imeytyy hormin pohjaan).

Kannattaako asiasta murehtia sen enempää, ts. annanko tuon olla kuten nyt on, vai kannattaako joko hommata pieni (pyöreä) piipunhattu myös tuolle hormille tai sitten tehdä pieni reikä tuohon kaukaloon josta letkulla valuttaa veden johonkin isompaan muoviseen ämpäriin (tosin mihin nuo vedet tuosta uskaltaa kaataa, 1978 valmistuneeseen viemäriin ei varmasti mahdollisesti rikkipitoista vettä kannattane kaadella?). Jos piipun hattu on parempi idea, voiko se olla muovista vai pitääkö ehdottomasti olla haponkestävästä materiaalista?Timom
Kysymyksiä: 11 kplVirallinen vastaus
Ensimmäiseksi kannattaa huoltaa öljypoltin. Samalla selviää, onko sisäpiippua syytä vielä supistaa. Tällöin savukaasujen virtausnopeus lisääntyy ja kondenssi vähenee. Myös sadetta menee putkeen vähemmän. Pu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Hormin sisäputken kautta tuleva sadevesi":