Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hormiliitoskorkeus

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 9.9.2010 klo:8:56
Hei,

olen asentamassa uutta kaminaa vanhan hormin eteen, jossa on vanhan lieden reikä valmiina. Tämä reikä on huomattavasti korkeammalla (kork.n.100cm) kuin kaminan(liitoskorkeus 65cm). En haluaisi tehdä uutta reikää, joten onko mahdollista/suotavaa käyttää jonkinlaista "kurkkuputkea" tms. jotta liitoksen saisi tehtyä yläviistoon?Virallinen vastaus
Suosittelen uuden reiän tekemistä, ja suoran putken asentamista. Jos asennat putken vanhaan liitokseen, putkeen tulee kaksi 90 asteen tai yksi 90 asteen ja kaksi 45 asteen kulmaa. veto voi heikentyä ratkaisevasti. Kamiina tulee ulos savupiipusta noin viisitoista senttiä. Tilana se on melkoisen paljon. Mitään kurkkuputkea uusi putki ei voi olla. Liitosputki pitää teettää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Hormiliitoskorkeus":
Jäsenen antama (9.9.2010 klo:14:11) kommentti

Jäykkäputki. Huomioi suojaetäisyydet.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: