Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hiontajälkien naamiointi

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 8.12.2006 klo:8:17
Puulieden yläpuolelle teetettiin tiilestä huuva. Huuvaa kannattaa liesitasoon kiinnittyvät 3 cm x 3 cm rautatangot, jotka ovat ajan patinoimaa raakarautaa, sellaista tankoa, josta puukon teriä teotaan. Huuvan yläpäässä tangot on hitsattu lattarautaan, jonka päälle itse huuva on muurattu. Hitsauskohdat on hiottu, josta johtuen ne loistavan kuin naantali aurinko erivärisinä kuin muu osa kantavaa rakennetta. Millä mönjällä näitä hiottuja kohtia voisi käsitellä, jotta ne eivät erottuisi niin selvästi, patinoiko aika?

ESK
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Mielestäni tuossa on ainoana helppona menetelmänä käyttää sopivasti sävytettyä maalia vain hiottuihin kohtiin. Aika ei kuivassa tilassa rautaa patinoi tai oksidoi. Jos on kyse pelkästä oksidoinnista, sitä voi kokeilla lievällä hapolla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Hiontajälkien naamiointi":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ilmanvaihto

Minkä hintainen on esimerkki 2 ilmanvaihto??? Meillä on myös matala harjakatto 70 luvun talossa ja yläpohjassa mahdotonta kontata puhallusvillan keskellä eristämässä put...