Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Halkeamien paikkaus

Tulisijat ja hormistot

Kysytty: 21.1.2003 klo:15:00
Vanha tiilitakka on ilmeisesti muurattu ilman ulkovaippaa ja vuosien saatossa siihen on tullut halkeamia, jotka sitten laajenevat/supistuvat lämmityksen myötä. Olen rapsinut rappauksen halkeamia nyt auki ja todennut, että tiilisaumat melko "pehmeätä" tavaraa. Ajatuksena kuitenkin halkeamien paikkaaminen. Voiko laajenemisilmiötä millään estää ? esim. metallikiilauksella, kun takka lämmitetty kuumaksi ? Mikä paras paikkalaasti ? Päälle olen ajatellut antiikkilaastia.Virallinen vastaus
Tiilisaumat ovat varmaan vanhaa savilaastia. Se on edelleenkin täysin hyvää tavaraa, vaikka tuntuukin pehmeältä. Voit halkeamat paikata nykyaikaisella savilaastilla, mutta uudelleen halkeamat todennäköisesti tulevat näkyviin. Kun en näe uunia, niin en voi aivan varmasti sanoa, onko kyse vain kosmetiikasta. Kannattaa kysyä paikalliselta nuohoojalta. En suosittele metallikiilausta noin vanhaan uuniin. Se vain hajoaa. uuni voisi olla vähän lämmin kun tekee antiikkilaastikäsittelyn. Halkeamat pitää vain hyväksyä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Halkeamien paikkaus":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys