Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Yhteisomistaminen?

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 16.3.2004 klo:9:09
Suvussamme on kiinteistö, joka toimii yhden perheen vakituisena asuntona ja 2-4 perheen kesäasuntona/mökkinä. Kiinteistöön kuuluu kaksi tonttia; toisella tontilla on yksi talo/mökki ja toisella on yksi "paritalo" ja yksi mökki. Nykyinen omistaja on henkilö, joka vakituisesti asuu alueella, ja muiden perheiden oleskelusta kiinteistöllä on sovittu ainoastaan suullisesti. Miten kiinteistön omistamista voidaan muokata (nykyinen omistaja on muuttamassa pois), ilman että käyttömahdollisuudet muuttuisivat? Onko yhteisomistaminen vaihtoehto ja voiko omistusosia jakaa eri kokoisiin osiin? Onko hallinonjakosopimus (käyttöoikeuksien selvittämiseen) hyvä vaihtoehto yhteisomistamisen lisäksi? Voiko kiinteistökaupassa määritellä kuka omistaa minkä asunnon/talon vai tehdäänkö juuri tätä varten hallintojakosopimus? Voiko kiinteistökauppaan (tai johonkin muuhun sopimukseen) liittää yhteisomistajien etuoikeus ostaa toiselta omistajalta hänen osuutensa, jos hän on myymässä omaa osuuttaan?
Virallinen vastaus
Omistuspohja ei selvinnyt kysymyksestäsi, mutta kiinteistöyhtiön tai keskinäisen kiinteistöyhtiönperustaminen on käyttökelpoine...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Yhteisomistaminen?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: