Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rivitalon lopputarkastus

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 3.11.2009 klo:12:10

Miten tulee menetällä tilanteessa kun taloyhtiö on muodostettu ja luovutettu taloyhtiön osakkaille ja lopputarkastus pidetään vasta luovutuksen jälkeen useiden kuukausien päästä. Tuleeko vastaavan rakennusmestarin/rakennuttajan kutsua myös taloyhtion edustaja lopputarkastukeen kunnan rakennusvalvojan lisäksi vai voidaanko lopputarkastus pitää ilman taloyhtiön edustusta?

Onko lopputarkastus suoritettu asianmukaisesti jos taloyhtiö on nimenomaan pyytänyt edustusta lopputarkastukseen ja lopputarkastus pidetään tästä huolimatta ilman etukäteisilmoitusta taloyhtiön kiinteistölle.
Virallinen vastaus
Asukkaille luovutuksen yhteydessä uusi hallitus valitsee uuden valvojan. Luovutuksesta on varmaan tehty pöytäkirja. Tarkasta, mitä pöytäkirjassa on sovittu. Pöytäkirjaan on voitu merkitä jotain vastaanoton järjestelyistä. Jos taloyhtiön hallitus on pyytänyt päästä mukaan lopputarkastukseen, eikä näin ole tapahtunut, on tapahtunut virhe. Lopputarkastuspöytäkirjaa ei voi allekirjoittaa kuin yhtiön viralliset edustajat, ellei luovutuksen pöytäkirjassa ole mitään muuta mainintaa. Selvitä lisää, koska urakoitsija ei voi saada loppua rahaansa pois, ellei kaikkea ei ole hoidettu oikein.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Rivitalon lopputarkastus":
Jäsenen antama (13.5.2019 klo:21:47) kommentti

Kunta ei tee tarkastuksia vain katselmuksia....

Jäsenen antama (13.5.2019 klo:21:47) kommentti

Kunta ei tee tarkastuksia vain katselmuksia....


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa