Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lisärakennus

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 30.11.2004 klo:7:33
Hei, Haluamme rakentaa lisärakennuksen taloomme, mutta kaava rajoittaa sitä rakentamasta kiinni nykyiseen päärakennukseen. Rajoituksena tulee vastaan yhden rakennuksen suurin sallittu koko. Mitä tarkoittaa kytketyt tai nivelellä päärakennukseen liitetyt lisärakennukset? Haluaisimme tarvittavaan lisätilaan suojatun kulkuyhteyden niin, ettei sinne tarvitse mennä ulkokautta. Mitä muita vaihtoehtoja olisi toteuttaa suunnitelma? Rakennusoikeutta tontilla on tarvittava määrä jäljellä.

Jäsenen antama (31.1.2017 klo:15:02) kommentti

Jaa-a, ensinnä tulee mieleen että miten loppuunajateltu ja ajantasainen tuo kaavamääräys on, tuommoiset kytkennät ja nivelletyt ratkaisut saattavat olla, vaikkakin kaavanmukaisia ja laillisia, paljon hassumpia kuin òikea´ laaajennus. Oletko kysellyt poikkeamsiluvan mahdollisuuksia kunnasta?


Virallinen vastaus
Hyvä arkkitehti tekee tuohon sellaiset suunnitelmat, että laajennukselle voidaan myöntää rakennuslupa. Rakennusten kytkemisessä voidaan hyödyntää kapeaa käytävää. Kellarin kautta kulkeminen on myös mahdollista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Lisärakennus":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kattoremontti

Suunnittelemme kattoremonttia. Talon rak.vuosi -77 ja lisärakennus -88.Meille kerrottu että nykyisetkattolevyt sisältäisivät asbestia.Onko saneerausfirma pakollinen ?Jos...