Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kysymys lisärakennusoikeudesta ja kaavatulkinnasta

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 21.5.2008 klo:16:56

Ostimme kiinteistövälittäjän kautta 600m2 tontin Espoosta kaavamääräyksen AOR7 mukaisella alueella, jossa rakennusoikeutta on e=0.3 ja talousrakennukselle +60m2. Kaupungilla käydessämme lupakäsittelijä totesi ettei +60 m2 lisärakennusoikeutta olekaan. Kaupungilla tulkitaan asia toisin siten ettei +60m2 olisikaan. Kunnon perusteita emme kaupungilta tähän saaneet. Kaavassa sanotaan: "Autotalli ja taloustiloja saadaan sijoittaa myös erilliseen korkeintaan yksikerroksiseen rakennukseen alaltaan asuntoa kohti enintään 60 m2 edellä mainitun kerrosalan lisäksi"

Kiinteistövälittäjä ihmettelee myös asiaa, koska myi meille +60m2 lisärakennusoikeutta, jota emme kuitenkaan voi käyttää. Olimme ennen kaupan tekoa tutkineet tarkoin kaavamääräykset koskien tonttiamme, jossa lisärakennusoikeus selvästi mainitaan. Kiinteistövälittäjä oli painanut esitteeseensä rakennusoikeuden olevan 600 m2 + 60 m2. Tämän perusteella teimme kaupat.

Mitkä oikeudet meillä on saada vastinetta maksamallemme kauppahinnalle? Kuka on vastuussa, jos menetämme 60m2 lisärakennusoikeutta? Kaavan tulkinnut viranomainen vai kiinteistövälittäjä?
Virallinen vastaus
Kaavassa on sallittu kahden rakennuksen rakentaminen. Kaupungin tulkinta on mielestäni oikea. Tehokkuusluku ilmoittaa kokonaiskerrosalan. Sen voi rakentaa yhteen rake...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Kysymys lisärakennusoikeudesta ja kaavatulkinnasta":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: