Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kunnallistekniikan siirtäminen

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 28.5.2008 klo:12:28

Tontin läpi kulkee kunnan viemärilinja, joka sijoittuu rakennettavan uudisrakennuksen pohjan alle tai ainakin sen välitömään läheisyyteen. Minulle myönnettiin jo rakennuslupa, jonka ehdoissa ei mainita että rakentaminen olisi kielletty putken päälle. Kunnan rakennusinsinööri on kirjoittanut käsin lupahakemukseni sivuun kohdan jonka mukaan rakentaminen kielletty 2 metriä lähemmäs viemärilinjaa.

Lupaehdoissa ei tätä kuitenkaan mainita. Voinko rakentaa huoletta asemapiirroksen osoittamaan paikkaan,

kun kerran lupa on jo myönnetty ilman rajoittavaa ehtoa lupapäätöksessä?

Entä jos kyseeseen tulee kunnallistekniikan siirtäminen, kuka vastaa siirtotyön kustannuksista?


JUKKAH.
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Asiaa pitää tutkia laajemmin. tontin myyjän on pitänyt tietää, että viemäri on tontilla. Myyjän olisi pitänyt mainita viemäristä. Jos tontilla kuitenkin on näkyvissä viemäri kaivo, sinun on pitänyt huomata se. Toisaalta, kun kunta on rakentanut viemärin, siitä olisi pitänyt tehdä rasite tontille. Näin ei ole tapahtunut. Jos tosiaan olet tietämättäsi talon piirtänyt tontille, eikä viemärisuunnitelmien teon yhteydessä ole putki tullut mainituksi, kunta vastaa mielestäni viemärin siirrosta. Et voi rakentaa viemärin päälle. Taloa tai viemäriä siirretään, jos se on alle kahden metrin tulevasta talosta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Kunnallistekniikan siirtäminen":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa