Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Korvausvaatimukset

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 4.8.2004 klo:8:01
Urakoitsija on korjannut noin puolet vastaanottotarkastuksessa havaituista rakennusaikaisista virheistä ja puutteista. Olemme neuvotelleet asiasta useaan otteeseen ja laatineet pöytäkirjatkin. Nyt tilanne on siinä vaiheessa, että lopuista virheistä rakennuttaja vaati rahallista korvausta, esim. ylimääräisistä kuluista; vuokrat, puhelin- ja matkakulut, talon valmistumisen myöhästymisestä johtuen ylimääräiset asumiskulut (vuokra), haitta, oma selvitystyö (haitta), postituskulut jne… urakoitsija vaatii nähtäväkseen tositteita osista vaatimuksia. Olenko velvollinen ne näyttämään ja jos niin miltä osin?
Virallinen vastaus
Vastaanottotarkastuksessa rakennus todetaan samalla käyttökelpoiseksi, kun tehdään vastaanottopäätös ja todetaan virhe- ja puuteluettelon mukaiset tekemättömät työt. Urakoitsija hyväksyy samalla työt tehtäväkseen, eikä rakennuttaja normaalisti esitä ko...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Korvausvaatimukset":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: