Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Tontti ja kiinteistö

Kysytty: 22.9.2014 klo:11:16
Tervehdys!Asumme 2011 valmistuneessa 1,5 kerroksisessa omakotitalossa. Kiinteistön oston jälkeen selvisi, Riihimäki-Tampere pääradalle olisi tarkoitus rakentaa lisäraide. Nykyisellään talo sijaitsee 30m päässä lähimmästä raiteesta. Talo tärisee jossain määrin häiritsevästi raskaiden junien ohittaessa. Talon papereista ei löydy merkintää, että sijainti radan läheisyydessä olisi otettu huomioon tärinän suhteen. Äänieristystä on talon osalta otettu huomioon. Pihalla on matala 1m metrin korkuinen puuaita radan suuntaa, mutta kulkutien kohdalla ei ole. Siispä kannattaako tehdä mittaukset tärinän ja melun osalta vai voiko yleensä ajan kuluessa tulla jotain haitta vaikutuksia tärinästä kiinteistölle? Kiinteistö sijaitsee savimaalla.
Jäsenen antama (22.9.2014 klo:20:30) kommentti

Itse rakensin 2008-2010 Vantaalle, pääradan varteen talon jonka sokkelista lähimpään raiteeseen on noin 40 metriä. Savimaa 10 metriä syvälle. Vantaa vaati rakentaessa tärinämittauksen ja tuollainen teetettiin. Maksoi noin 3500 euroa. Mitään ihmeellistä tärinää ei löytynyt. Raportissa mainittiin että pahimmassa tapauksessa taloja on jouduttu rakentamaan paalujen päälle jos tärinää on ilmennyt.. No tämä paalutus taisi olla tiedossa ilman mittaustakin.


Virallinen vastaus
Jos talon perustaa ei ole paalutettu, niin ajan kuluessa talo saattaa painua. Painuminen savimaalla on mahdollista tärin&a...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / ei otsikkoa":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: