Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

yhtiökokouskutsu

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 15.11.2012 klo:20:19
Hei,Laitoimme 2 viikkoa sitten asunto-osakeyhtiön yhtiökokoukseen kutsun asukkaille. Tässä kutsussa oli pelkästään tieto kokouksen ajasta ja aikataulusta.
Olisiko tämä kutsu pitänyt osoittaa henkilökohtaisesti nimineen ja postiosoitteineen kaikille osakkaille? Tässä tapauksessa jaoimme pelkän kutsun ilman vastaanottajaa osakkaiden postilaatikoihin.

Yksi yhtiön osakkaista ilmaisi että kutsu oli pätemätön vaikka hän itse sen teki.

Aiemmissa asunto-osakeyhtiöissä kutsu on jaettu suoraan postilaatikkoon ilman vastaanottajan tietoa.

Oliko kokouksemme nyt pätemätön, emme äänestäneet mistään koska ao henkilö kyseenalaisti kokouksen laillisuuden.

Saimme päätettyä kaikki tarvittavat asiat ilman äänestystä.

Jotta seuraava yhtiökokous olisi "lainvoimainen" oikealla tavalla, olisin kiitollinen vastauksestanne.

Ystävällisin terveisin,

Sirpa HellinVirallinen vastaus
Asiaan ei pysty varmuudella vastaamaan ilman tutustumista yhtiönne yhtiöjärjestykseen. Yhtiöjärjestys nimittäin saattaa sisältää määräykset siitä, miten yhtiökokous tulee kutsua koolle. Asunto-osakeyhtiölain mukaan Hallitus kutsuu yhtiökokouksen koolle. Kokouskutsu on toimitettava aikaisintaan kahta kuukautta ja viimeistään kahta viikkoa ennen yhtiökokousta. Yhtiöjärjestyksessä voidaan pidentää lyhyempää määräaikaa ja lyhentää pidempää määräaikaa. Kokouskutsussa on mainittava yhtiön nimi, koollekutsuja, kokousaika ja -paikka ja kokouksessa käsiteltävät asiat sekä, missä ja milloin laissa tarkoitetut kokousasiakirjat ovat osakkeenomistajien nähtävänä. Jos kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen muuttamista, kutsussa on mainittava muutoksen pääasiallinen sisältö. Yhtiökokouksessa saadaanpäättää vain asiasta, joka on mainittu kokouskutsussa tai, joka yhtiöjärjestyksen mukaan on käsiteltävä kokouksessa. Asunto-osakeyhtiölain mukaan kirjallinen kokouskutsu on toimitettava jokaiselle osakkeenomistajalle, jonka postiosoite on yhtiön tiedossa tai joka on ilmoittanut yhtiölle sähköpostiosoitteen tai muun tietoliikenneyhteyden kutsun toimittamista varten. On ihan yleistä, että kokouskutsu jaetaan asukkaiden postilaatikkoihin/suoraan postiluukusta ilman erillistä henkilökohtaista osoittamista nimineen ja postiosoitteineen kaikille niille osakkaille, jotka asuvat yhtiössä ja ovat siellä kirjoilla. Jos osakas muussa osoitteessa, pitää kutsu hänelle lähettää postissa hänen yhtiölle ilmoittamaansa osoitteeseen. Markus Talvio Lakimies OTM, toimitusjohtaja JuriNet Tampere

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / yhtiökokouskutsu":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: