Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Yhtiökokoukset

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 16.8.2021 klo:6:15
28.6 pidetyssä sääntömääräisessä kevätyhtiökokouksessa käsiteltiin lisäksi yhtiöjärjestyksen muutoksesta, siten että yhtiö vastaa viemärien- ja käyttövesiputkien runkolinjoista ja osakas huoneistohaarasta asti, sillä voi olla pituutta 10m ja vesikalusteista huoneiston sisällä. Yhtiö on teettänyt viemäri- ja vesiputkistojen uusinnan  2010 huoneistoihin sisälle asti. Tässä kouksessa asia ei mennyt läpi. Pidettiin samasta yj:n muutoksesta ylim. yhtiö kokous 29.7, ei mennyt läpi. Isännöitsijä yrittäjä ilmoitti kokouksessa pidetään ylim. yhtiökokouksen jatkokous 12.8 ei lähettänyt kutsuja, yj:n mukaan kuuluu lähettää, kolmannenkerran päätetään samaa asiaa, mutta ei yj:n muutoksena ja meni läpi. Voidaanko näinpaljon siirtää normaalisti yhtiölle kuuluvaa vastuuta osakkaan vastuulle?Virallinen vastaus
Kysymyksesi perusteella yhtiökokous ei ole hyväksynyt ehdotusta siitä, että "yhtiö vastaa viemärien- ja käyttövesiputkien runkolinjoista ja osakas huoneistohaarasta asti". 

Jos yhtiö...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiökokoukset":
profiilikuva
MarkusTalvio
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi
Jäsenen antama (22.9.2021 klo:15:31) kommentti

Kaksikertaa yritettiin saada yhtiöjärjestysmuutos viemäreiden- ja vesijohtojen osalta, kummallakaan kertaa asia ei mennyt "läpi" ei 2/3 kannatusta ollut. Sitten isännöitsijä päätti, että pidetään ylimääräinen yhtiökokous, jossa sama asia otetaan kolmannenkerran esille (nyt ei ollut kyse yhtiöjärjestysmuutoksesta) vaan kokouspäätöksestä, jossa tarvitaan enemmistöpäätös (ei 2/3) ja tällätapaa asia saatiin "läpi" ja nyt osakasvastuulle siirrettiin "suuri osa" yhtiön tettämistä viemäri- ja vesiputkistosta, jotka normaalisti kuuluvat yhtiön vastuulle.Jäsenen antama (22.9.2021 klo:15:32) kommentti

Kaksikertaa yritettiin saada yhtiöjärjestysmuutos viemäreiden- ja vesijohtojen osalta, kummallakaan kertaa asia ei mennyt "läpi" ei 2/3 kannatusta ollut. Sitten isännöitsijä päätti, että pidetään ylimääräinen yhtiökokous, jossa sama asia otetaan kolmannenkerran esille (nyt ei ollut kyse yhtiöjärjestysmuutoksesta) vaan kokouspäätöksestä, jossa tarvitaan enemmistöpäätös (ei 2/3) ja tällätapaa asia saatiin "läpi" ja nyt osakasvastuulle siirrettiin "suuri osa" yhtiön tettämistä viemäri- ja vesiputkistosta, jotka normaalisti kuuluvat yhtiön vastuulle.
Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: