Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vedentoimittajan oikeus vuokralaisten vesimittarilukemien tarkistukseen

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 17.6.2019 klo:8:04
Myin puolet omakotitalosta (talon yläkerran) henkilölle, joka antoi asunnon vuokralle. Kiinteistön vesiliittymä on minun nimissäni ja laskutan yläkertaan toimitetun veden kuukausittain vuokralaisten antaman mittarilukeman mukaan. Koska minulla on herännyt epäilys lukemien oikeudellisuudesta, niin onko minulla oikeus veden toimittajana käydä tarkistamassa vesimittarin lukemat? Olen pyytänyt myös kuvaamaan mittarilukemat ja lähettämään ne sähköpostitse, mutta en ole niitä saanut. Lisäksi vuokralaiset eivät noudata kuukauden alkuun sovittua maksupäivää, vaan maksavat käytetyn veden toistuvasti kaksi viikkoa ja ylikin  myöhässä. Onko minulla oikeus lopettaa veden toimitus yläkerran vuokralaisille, kun  vuokralaiset eivät välitä huomautuksistani eivätkä lähetä kuvaa mittarilukemista?
Jäsenen antama (26.6.2019 klo:8:47) kommentti

Millaisen hallinnajakosopimuksen laadit ennen talon puolikkaan myyntiä? Eikö olisi fiksumpaa laskuttaa vedestä yläkerran omistajaa kuin vuokralaista? Lisäksi jos mittaria haluaa käyttää laskutukseen sen on oltava mittalaitedirektiivin täyttävää mallia tai erikseen tyyppihyväksytty ja asennettu valmistajan asennusohjeiden mukaisesti.Helpointa olisi asennuttaa vesimittari sinne tekniseen tilaan, missä päävesimittarikin on. (Siis voihan se olla suht isokin homma, mutta minusta putkentaivuttelu on silti helpompaa ja halvempaa kuin pykälien taivuttelu lakituvassa..)Et voi ehkä kuitenkaan ihan ensin lähteä katkomaan vesiä:Naapuririita kärjistyi Nurmijärvellä: Paritalon asukas katkaisi vedet lapsiperheeltä päiväkausiksihttps://www.is.fi/kotimaa/art-2000005895170.htmlJäsenen antama (26.6.2019 klo:8:47) kommentti

Millaisen hallinnajakosopimuksen laadit ennen talon puolikkaan myyntiä? Eikö olisi fiksumpaa laskuttaa vedestä yläkerran omistajaa kuin vuokralaista? Lisäksi jos mittaria haluaa käyttää laskutukseen sen on oltava mittalaitedirektiivin täyttävää mallia tai erikseen tyyppihyväksytty ja asennettu valmistajan asennusohjeiden mukaisesti.Helpointa olisi asennuttaa vesimittari sinne tekniseen tilaan, missä päävesimittarikin on. (Siis voihan se olla suht isokin homma, mutta minusta putkentaivuttelu on silti helpompaa ja halvempaa kuin pykälien taivuttelu lakituvassa..)Et voi ehkä kuitenkaan ihan ensin lähteä katkomaan vesiä:Naapuririita kärjistyi Nurmijärvellä: Paritalon asukas katkaisi vedet lapsiperheeltä päiväkausiksihttps://www.is.fi/kotimaa/art-2000005895170.html


Virallinen vastaus
Hei,
 
reagointimahdollisuutesi riippuu siitä, millä perusteella...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Vedentoimittajan oikeus vuokralaisten vesimittarilukemien tarkistukseen":
Kristian Krokfors
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: